Vijf Spaanse steden waar de meeste sneeuw valt in december

Oeps ... foto ontbreekt!

Vijf Spaanse steden waar de meeste sneeuw valt in december

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het zal voor veel zonzoekers in Spanje als een schok komen, maar het sneeuwt ook in Spanje, en niet zo’n klein beetje. Spanje is een van de landen van Europa waar de meeste bergen te vinden zijn en waar grote temperatuurverschillen zijn omdat het land erg groot en divers is. Er zijn echter plaatsen in Spanje waar traditiegetrouw in de maand december de meeste sneeuw valt.

Gedurende de laatste maand van dit kalenderjaar wordt het koud in Spanje en maakt de regen in veel steden en gebieden plaats voor de sneeuw. Er zijn echter steden in Spanje waar meer sneeuw valt dan op andere plaatsen in het land. Dit zijn de vijf provinciale hoofdsteden waar de meeste sneeuw te vinden is in december. Vreemd genoeg liggen deze vijf provinciale hoofdsteden allemaal in de deelstaat Castilla y León. Het zijn vijf van de negen provincies waar de meeste sneeuw wordt geregistreerd.

Navaleno

Soria

De stad Soria in de regio Castilla y León kan gezien worden als de regionale hoofdstad waar de meeste sneeuw valt. Ook dit jaar was Soria de stad waar als eerste sneeuw viel binnen de bebouwde kom van een grote stad. Gemiddeld valt er in Soria vier dagen sneeuw in een decembermaand.

Que bonita se ve la catedral de Burgos

Burgos

De stad Burgos is ook gelegen in de regio Castilla y León en staat als tweede op de lijst van vijf Spaanse steden waar veel sneeuw valt in december. Naast dat er veel sneeuw valt staat Burgos ook in de lijst van de koudste steden van Spanje. In december sneeuwt het tenminste 3 of 4 dagen in Burgos. Daarnaast waren er historische sneeuwbuien zoals in 2004 toen er 70 centimeter viel in het centrum van de stad, dat gebeurde toevallig op 25 december, een mooi Kerstcadeau dus dat jaar.

Ávila nevada

Ávila

Ávila staat net zoals Burgos ook op de lijst van koudste steden en dus is het niet geheel ongewoon dat het er ook veel sneeuwt. Ávila is de hoogst gelegen stad van Spanje op 1131 meter boven het zeeoppervlak. Gedurende een jaar sneeuwt het minstens 20 dagen in de winter waarbij dat zeker 3 keer gebeurt in een decembermaand. Het sneeuwt echter ook vaak rond 4 januari en 4 februari, daar zetten de inwoners van Ávila de klok op gelijk.

Nieva en León

León

De stad León is de derde provinciale hoofdstad van Castilla y León waar veel sneeuw valt in een decembermaand. Hoewel het meestal sneeuwt in januari registreert men in december toch elk jaar tenminste 2 dagen waarop het sneeuwt in León. Vorig jaar sneeuwde het echter meer op 7 en 10 januari dan in december.

Alcazar de Segovia I

Segovia

De mooie stad Segovia ligt op zo’n 90 kilometer ten noorden van Madrid en het is er niet alleen mooi, maar ook koud en vaak wit. Volgens de statistieken sneeuwt het in een decembermaand minstens 2 keer maar dat kan ook soms oplopen naar 4 dagen. Het is echter wel prachtig om te zien hoe het mooi gelegen Alcázar, de kathedraal of Romeinse aquaduct er in de sneeuw bij ligt.

Deze vijf steden kun je dus maar beter vermijden in de winter tijdens je rondreis door Spanje. Ga je er wel naartoe, vergeet dan je sneeuwkettingen niet mee te nemen, hoe vreemd dat ook mag klinken voor veel Spanjeliefhebbers die het land alleen kennen van de zon, strand en feest.

Ga naar de inhoud