Search
menu
Search

Een boa constrictor wurgslang gevonden op straat in Alicante

Een boa constrictor wurgslang gevonden op straat in Alicante
Beeld: via Terra Natura / X

Een boa constrictor wurgslang gevonden op straat in Alicante

Stel je voor dat je op straat loopt in Alicante en je komt opeens een boa constrictor tegen, een van de langste en sterkste slangen ter wereld. Dit is precies wat er gebeurd is met een aantal buurtbewoners, die de slang over straat zagen kruipen. Een enorme schrik, maar het kwam uiteindelijk met een sisser af toen de Guardia Civil de slang wist te vangen en overbracht naar het reptielenverblijf van het natuurpark Terra Natura in Benidorm.

De boa constrictor is een wurgslang die zijn prooi doodt door eromheen te draaien en samen te knijpen. De slang kan een lengte bereiken van maar liefst 5 meter. De slang heeft bruine, beige en gele schutkleuren, een zeer gespierd lichaam en een grote kop met warmtesensoren.

De boa constrictor komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De habitat bestaat uit tropische regenwouden, savannes en rotsachtige streken. Het is een solitair dier dat vooral ’s nachts op zoogdieren, vogels en reptielen jaagt en zijn prooi doodt door wurggreep waarna hij het in één keer doorslikt.

Volgens de Guardia Civil viel de boa constrictor vanaf een balkon op straat in Alicante, tot schrik van enkele voorbijgangers. De SEPRONA-afdeling van de Guardia Civil nam de slang in beslag en bracht hem over naar het reptielenverblijf van Terra Natura Benidorm.

Guardia Civil en Terra Natura

De Guardia Civil is een van de twee (naast Policía Nacional) nationale politiemachten van Spanje, opgericht in 1844. De Seprona-afdeling houdt zich specifiek bezig met misdaden tegen het milieu en de bescherming van flora en fauna.

Het natuurpark Terra Natura Benidorm in de gelijknamige kustplaats heeft de boa constrictor tijdelijk opgevangen. Het reptielen-team van het park heeft ervaring met de verzorging van deze diersoort. Bezoekers kunnen de boa momenteel bekijken in het vulkaanverblijf.

Terra Natura Benidorm is een attractiepark, dierenpark en natuurreservaat in een. De dierenverzorgers en herpetologen (reptielendeskundigen) van het park hebben ervaring met het houden van boa constrictors.

Ga naar de inhoud