Search
menu
Search

Spaanse heiligschennis? Man aangehouden die ham en vleeswaren steelt op het werk

Spaanse heiligschennis? Man aangehouden die ham en vleeswaren steelt op het werk
Beeld: Guardia Civil / X

Spaanse heiligschennis? Man aangehouden die ham en vleeswaren steelt op het werk

Het nieuws hoeft niet altijd groot en schokkend te zijn. Wel vertalen we dit bericht omdat het een mooie inkijk geeft in de Spaanse cultuur. In Barbastro (Huesca) werd een werknemer aangehouden op verdenking van diefstal. De gestolen goederen? Verschillende stukken ham (jamón). Heiligschennis in Spanje! En dan ook nieuwswaardig.

De Guardia Civil politie van Barbastro begon vorig week een onderzoek, nadat een eigenaar van een bedrijf in deze kleine stad in de provincie Huesca (Aragón) een klacht indiende. Sinds begin vorig jaar verdwenen verschillende voedingsmiddelen uit het bedrijf. Omdat er niet meteen een aanwijzing was, begon de politie een onderzoek naar de feiten.

Afgelopen 22 november volgde de ontknoping. De Guardia Civil hield een man aan in een bestelwagen. In de laadruimte vond de politie verschillende voedingsmiddelen die aan het bedrijf toebehoorden. Aangezien de man niet kon verantwoorden waarom die in zijn auto lagen, werd hij in verdenking gesteld van de diefstallen.

En nu gaat de krant Sobrarbe Digital tot details over. In de wagen van de man? 8 stukken ham (jamones), een palet cocida ibérica (gemaakt van de voorpoten van het varken), een zak van vijf kilo rijst, acht kraslotjes van de kerstloterij en € 6.230 in cash. De totale waarde van de diefstal liep tegen de € 10.000 aan. 

De dader was ongeveer 40 jaar oud. De man zal voor de rechter moeten verschijnen en … mag verklaren waarom hij in hemelsnaam zoveel Spaanse ham stal, heiligschennis in het land van de jamón. Een van de redenen is natuurlijk dat deze beenhammen duur zijn en voor veel geld doorverkocht kunnen worden.

Ga naar de inhoud