Amandelbloesem nu al te zien in Spanje

Amandelbloesem nu al te zien in Spanje
Beeld: Pixabay

Amandelbloesem nu al te zien in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is en blijft mooi om te zien, de amandelbomen die in bloei staan. Aangezien december een relatief warme maand was in het zuiden van Spanje langs de Middellandse Zeekust en ook op de Balearen, staan op veel plaatsen de amandelbomen al in bloei.

Het is eigenlijk te vroeg want normaal gesproken kan van het amandelbloesem spektakel pas vanaf eind januari of begin februari genoten worden in het zuiden van Spanje en op de Balearen. Het is de laatste jaren echter niet ongewoon dat de “floración de los almendros” steeds vroeger begint maar aan het begin van een nieuw jaar is wel erg vroeg.

Misschien is het voor de natuur niet zo’n goed nieuws dat de amandelbloesem zo vroeg is begonnen maar voor de natuurliefhebber en amateurfotografen juist wel want dit zijn de weken dat men door Spanje kan rijden of lopen om te genieten van de jaarlijkse roze en witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen wordt gelegd.

Op veel plaatsen is de bloesem reeds aan de bomen te zien maar wordt er verwacht dat deze rond 15 januari vol in bloei zal zijn. Dat is uiteraard afhankelijk van de regio in Spanje.

Andalusië

Op meerdere plaatsen in Andalusië kan men nu al genieten van de amandelbloesem zoals in de Montes de Málaga waar het in en rondom de gemeenten Almogía en Casabermeja of in de Axarquía regio in Arenas, Totalán, Sayalonga en Sedella aldus de krant Diario Sur.

In de provincie Granada staan er al veel bomen in bloei of beginnende bloei zoals in de Alpujarra vallei bij de gemeenten Torvizcón, Almegíjar, Cástaras, Lobras, Cádiar, Turón, Murtas, Albuñol, Albondón, Polopos, Sorvilán, Rubite, Ugíjar, Alpujarra de la Sierra en Válor aldus de krant Ideal.

Ook in de provincie Almería zijn op veel plaatsen de amandelbomen reeds in bloei en ook daar kan men genieten van de “floración de los almendros”.

Valencia

In de Comunidad Valenciana staan de eerste bomen in bloei in de provincie ALicante waar er reeds veel roze en wit te zien zijn in de Vega Baja regio en de gemeenten Orihuela, Pilar de la Horadada en San Miguel aldus de krant Diario Información.

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer plaatsen in Spanje te vinden zijn waar reeds genoten kan worden van de amandelbloesem. Heb jij ze al gezien?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.