Spanjaarden kiezen steeds vaker voor digitaal betalen boven contant geld

Spanjaarden kiezen steeds vaker voor digitaal betalen boven contant geld
Beeld: via canva.com

Spanjaarden kiezen steeds vaker voor digitaal betalen boven contant geld

Een recent onderzoek van de Spaanse fintech PaynoPain onthult een opmerkelijke trend onder de Spaanse bevolking: een overgrote meerderheid (80,7%) draagt niet meer dan 10 euro aan contant geld bij zich. Deze trend benadrukt de verschuiving naar digitale betalingsmethoden, waarbij contant geld nu slechts een klein deel (11,9%) van de dagelijkse transacties uitmaakt.

De populariteit van digitale betalingen is duidelijk zichtbaar in de voorkeur voor credit- en debitcards, die door 57,4% van de consumenten worden gebruikt. Digitale portemonnees zoals Apple Pay en Google Pay winnen ook aan populariteit, vooral onder jongere gebruikers, en worden door 25,2% gebruikt. Bizum, een platform voor het versturen van geld, wordt door 4,5% gebruikt, terwijl de ‘Tap to Pay’-functie steeds vaker te zien is in taxi’s en kleine winkels.

Deze verschuiving is ook merkbaar tijdens reizen, waar 87,6% van de Spanjaarden de voorkeur geeft aan het gebruik van kaarten boven contant geld. Mobiele betalingen, zoals Apple Pay en Google Pay, worden door bijna de helft van de reizigers gebruikt, wat de gemakken en het groeiende vertrouwen in deze technologie onderstreept.

De smartphone heeft zich ook ontwikkeld tot een belangrijk betaalmiddel in het dagelijks leven, met 78% van de mensen die minstens één keer een mobiele betaling hebben gedaan. Vooral in de sectoren voeding, horeca en mode zijn mobiele betalingen populair.

Deze gegevens tonen aan dat Spanje een significante verschuiving doormaakt naar digitale betalingsmethoden, waarbij traditioneel contant geld steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

Ga naar de inhoud