Er is weer sneeuw op komst en dit is wat je volgens de Spaanse verkeersdienst bij je moet hebben

Oeps ... foto ontbreekt!

Er is weer sneeuw op komst en dit is wat je volgens de Spaanse verkeersdienst bij je moet hebben

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is alweer enkele weken geleden maar rond Driekoningen (6 januari) stond het verkeer op de AP-6 snelweg in Castilla y León en diverse andere wegen compleet vast door de enorme sneeuwval. Buiten het feit dat de autoriteiten niet goed hebben opgetreden waren ook veel automobilisten niet goed voorbereid. Nu is er weer sneeuw verwacht dit weekend en herinnert de Spaanse verkeersdienst DGT de mensen eraan wat ze in principe bij zich moeten hebben om problemen met de sneeuw op de Spaanse wegen te voorkomen.

Het komende weekend zal de temperatuur weer flink gaan dalen op veel plaatsen in Spanje, met name het noordwesten, noorden en centraal Spanje en dus worden de automobilisten gewaarschuwd voor de gevolgen en het gevaar van de sneeuw. Enkele weken geleden presenteerde de DGT al via Twitter de “kit antinevada” wat voor aardig wat klachten en opmerkingen zorgde op dit sociale medium. Het Twitter bericht is inmiddels door de DGT verwijderd omdat ze waarschijnlijk ook na afloop dachten dat het niet zo slim was om dit te plaatsen.

Maar waar bestaat de “anti-sneeuw-kit” van de Dirección General de Tráfico dan uit? In totaal zitten er 18 voorwerpen in de speciale kit die elke automobilist in die gebieden van Spanje waar het regelmatig sneeuwt of kan sneeuwen bij zich zou moeten hebben. Zo moet er een radio, fluitje, zaklamp, telefoon met oplader, energierepen, verbanddoos, deken, hoed en handschoenen, regenpak, reflecterend vest, oplaadkabel voor de batterij van de auto, een sleepkabel, een gereedschapskist, kettingen, gevarendriehoeken en een schop in de speciale kit zitten volgens de DGT.

Het probleem volgens veel Twitter gebruikers is echter waar men met al deze voorwerpen dan nog de normale koffers moet laten want met deze 18 voorwerpen is er geen ruimte genoeg in de kofferbak. Anderen zeggen weer dat er ook voorwerpen zijn die niet op de lijst staan maar wel zo makkelijk en belangrijk zijn zoals een multifunctioneel (Zwitsers) mes, kompas, tent, water, gasstelletje en lekker veel “caldo” ofwel bouillon om het warm te hebben. Anderen zeggen weer dat je in YouTube een verzameling MacGyver films moet aanmaken om te kijken wat je moet doen als je ingesneeuwd bent.

De DGT bedoelde het waarschijnlijk god met hun Twitter bericht maar de foto met daarop de attributen werd breed besproken in diverse televisieprogramma’s en het werd gedurende een week het onderwerp van gesprek. Inmiddels heeft de DGT dus het oorspronkelijke Twitter bericht verwijderd maar de foto is er nog.

Ga naar de inhoud