Overheid bevestigt 367 kilo “fout” pools vlees in Spanje

Overheid bevestigt 367 kilo “fout” pools vlees in Spanje
Beeld: 123rf

Overheid bevestigt 367 kilo “fout” pools vlees in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse overheid heeft via de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición laten weten dat men in Spanje 367 kilo zogenaamd “fout” vlees van zieke koeien uit Polen heeft gevonden. Het besmet vlees van illegaal geslachte koeien is o.a. aangetroffen op de Balearen, in het Baskenland en in Madrid. Men raadt de autonome regio’s aan maatregelen te treffen.

Er is volgens de autoriteiten 367,58 kilo vlees van zieke koeien die illegaal in Polen zijn geslacht naar Spanje verstuurd. Dat vlees is vervolgens verscheept naar de Balearen eilanden, Baskenland en de regio Madrid.

Donderdag werd bekend dat er vlees van zieke dieren die in Polen in illegale slachthuizen werden geslacht naar twaalf landen in de Europese Unie waaronder Spanje (367 kilo), Frankrijk (795 kilo), Estland, Finland, Hongarije, Litouwen, Portugal, Zweden en Roemenië werd geëxporteerd.

Het vleesschandaal kwam aan het licht door een Poolse journalist die gedurende maanden undercover bij een slachthuis heeft gewerkt en alles op video op heeft genomen. Op de video’s is o.a. te zien hoe bedorven vlees van zieke koeien wordt weggesneden waarna er door het personeel een stempel als veilig vlees werd geplaatst.

Volgens de Poolse gezondheidsinspecteurs is het eten van dit vlees niet schadelijk voor de volksgezondheid maar uit voorzorg heeft men het bedorven vlees teruggeroepen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.