Overheid bevestigt 367 kilo “fout” pools vlees in Spanje

Overheid bevestigt 367 kilo “fout” pools vlees in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse overheid heeft via de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición laten weten dat men in Spanje 367 kilo zogenaamd “fout” vlees van zieke koeien uit Polen heeft gevonden. Het besmet vlees van illegaal geslachte koeien is o.a. aangetroffen op de Balearen, in het Baskenland en in Madrid. Men raadt de autonome regio’s aan maatregelen te treffen.

Er is volgens de autoriteiten 367,58 kilo vlees van zieke koeien die illegaal in Polen zijn geslacht naar Spanje verstuurd. Dat vlees is vervolgens verscheept naar de Balearen eilanden, Baskenland en de regio Madrid.

Donderdag werd bekend dat er vlees van zieke dieren die in Polen in illegale slachthuizen werden geslacht naar twaalf landen in de Europese Unie waaronder Spanje (367 kilo), Frankrijk (795 kilo), Estland, Finland, Hongarije, Litouwen, Portugal, Zweden en Roemenië werd geëxporteerd.

Het vleesschandaal kwam aan het licht door een Poolse journalist die gedurende maanden undercover bij een slachthuis heeft gewerkt en alles op video op heeft genomen. Op de video’s is o.a. te zien hoe bedorven vlees van zieke koeien wordt weggesneden waarna er door het personeel een stempel als veilig vlees werd geplaatst.

Volgens de Poolse gezondheidsinspecteurs is het eten van dit vlees niet schadelijk voor de volksgezondheid maar uit voorzorg heeft men het bedorven vlees teruggeroepen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
RLS

hun eigen vee regelen en niet al dat geexporteer etc. etc.
Verder moeten die verrotte OOstblokkers weg blijven met OOK hun onbeschofte gedrag en ga zo maar door. Ze willen zelf GEEN immigranten wel dan moeten ze zelf ook WEG

Cor

Goedendag wat u nu hoort gebeurde in Nederland vaaf 1960 tot 2005 werd vlees ingevoerd uitgevoerd alleen voor de btw terug tekrijgen het vlees ging van Denenmarken naar Belgie daarna naar Nederland en dan naar Duitsland het vlees.werd weken in de vrachrwagen vervoerd kwam in Nederland weer terug de slechte delen werden verwijderd en dan gewoon door verkocht in de winkels en dat ALLEEN VOOR DE BTW

De Smedt Marcel

Het is schandalig dat bedorven vlees zomaar naar verschillenden landen wordt getransporteerd. Mensen krijgen kanker en sterven.
Wij eten geen vlees meer enkel biologische voeding.
De grootwarenhuizen zien we zoveel vlees liggen zowel goed als slecht. Er is geen controle meer.

maclaren0@gmail.com

hebben ze hier geen stieren en koeien genoeg

Kelly

Is niet de eerste keer dat eruit die Oostbloklanden fout vlees ingevoerd wordt zal ook niet de laatste zijn, als het van daar komt beter controleren !!!!!

Eddy

Het is gewoon door de LAKSheid van de eu dat die gebeurt.Heb verschillende poolse arbeiders in dienst gehad(nooit meer)en weet dat er ene bij was en die had een diploma en wat papieren nodig.Hij ging voor een week naar zijn geboorteplaats en had alle papieren en was alleen 50,00€ armer.Diplomas toveren ze daar gewoon

anton74

Zoveel “controle” maar voedselschandalen zijn nog steeds heel gewoon in Europa. Hoop dat deze criminelen voor lange tijd- achter de tralies verdwijnen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.