Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy

Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy
Beeld: Twitter

Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In het centrum van de stad Alcoy is opnieuw een gebouw ingestort. Tijdens het noodweer enkele weken geleden gebeurde dat ook al waarbij een vrouw om het leven kwam. Het gaat in dit geval ook om een huis ouder dan 50 jaar. De gemeente gaat 500 oude gebouwen controleren om meer instortingen te voorkomen.

Tijdens het noodweer als gevolg van storm Gloria enkele weken terug stortte een huis in elkaar waarbij een vrouw om het leven kwam. Het ging in dat geval om een huis dat meer dan 50 jaar geleden gebouwd werd en dat door de storm dusdanig was aangetast dat het in elkaar stortte terwijl de vrouw zich in het huis bevond.

Er werd een onderzoek gestart en men besloot oudere huizen te gaan controleren. Maar dit weekend is opnieuw een huis in elkaar gestort, gelukkig zonder gewonden of doden. De teller staat nu al op vijf in elkaar gestorte huizen en een dode. De gemeente gaat nu de controles versnellen om meer problemen te voorkomen.

Gedurende 4 tot 6 weken gaan specialisten 500 huizen die ouder zijn dan 50 jaar onderzoeken in het centrum van Alcoy. Het plan is om na deze speciale controles om de 5 jaar de oudere huizen periodiek te controleren.

Ga naar de inhoud