Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy

Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy
Beeld: Twitter

Opnieuw gebouw ingestort in Alcoy

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In het centrum van de stad Alcoy is opnieuw een gebouw ingestort. Tijdens het noodweer enkele weken geleden gebeurde dat ook al waarbij een vrouw om het leven kwam. Het gaat in dit geval ook om een huis ouder dan 50 jaar. De gemeente gaat 500 oude gebouwen controleren om meer instortingen te voorkomen.

Tijdens het noodweer als gevolg van storm Gloria enkele weken terug stortte een huis in elkaar waarbij een vrouw om het leven kwam. Het ging in dat geval om een huis dat meer dan 50 jaar geleden gebouwd werd en dat door de storm dusdanig was aangetast dat het in elkaar stortte terwijl de vrouw zich in het huis bevond.

Er werd een onderzoek gestart en men besloot oudere huizen te gaan controleren. Maar dit weekend is opnieuw een huis in elkaar gestort, gelukkig zonder gewonden of doden. De teller staat nu al op vijf in elkaar gestorte huizen en een dode. De gemeente gaat nu de controles versnellen om meer problemen te voorkomen.

Gedurende 4 tot 6 weken gaan specialisten 500 huizen die ouder zijn dan 50 jaar onderzoeken in het centrum van Alcoy. Het plan is om na deze speciale controles om de 5 jaar de oudere huizen periodiek te controleren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.