Search
menu
Search

Het Spaanse woord of zin van de dag (197)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (197)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

En yeah we gaan door met het Spaanse woord of zin van de dag. Op naar de 300. Maar ik heb je hulp nodig. Ga naar www.facebook.com/supergoedspaansleren en doe mee met de WIN ACTIE met 1.100 euro aan prijzen. Je maakt heel eenvoudig kans op het Super Spaanse lespakket of een online cursus naar keuze. En aanstaande vrijdag met Het Spaanse woord 200 maak ik de winnaars bekend.

Dinsdag 2 februari 2021

El martes 2 de febrero de 2021
uitspraak: el martes dos de febrero de dosmielbeentioeno

Op verzoek van Hans: Op de camping

  • En el camping – uitspraak: in el kamping – Op de camping
  • Una tienda de campaña – uitspraak: oena tjende de kampanja – een tent
  • Una autocaravana – uitspraak: oena autokarabana – een camper
  • Un coche con caravana – uitspraak: oen kotje kon karabana – een auto met caravan
  • Una plaza para una …. – uitspraak: oena plaza (slissende z) para oena ………… –  een plaats voor een …….. tent/camper/caravan

En donderdag gaan we verder met de camping.

Ga naar de inhoud