Drie Spaanse nominaties op de lijst van European Best Destinations

Drie Spaanse nominaties op de lijst van European Best Destinations
Beeld: European Best Destinations /facebook

Drie Spaanse nominaties op de lijst van European Best Destinations

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De website European Best Destinations heeft de 21 nominaties bekend gemaakt voor de lijst van beste Europese bestemmingen in 2023. In 2022 stond slechts een bestemming op die lijst (Menorca), maar voor dit jaar zijn er drie nominaties die te vinden zijn in Castilla-La Mancha, Balearen en Catalonië. Ook jij kunt nog tot 10 februari op de Spaanse bestemmingen stemmen via DEZE website.

Tussen 20 januari en 10 februari is het HIER mogelijk om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete bestemming. Uiteraard moet dat in Spanje zijn dus kun je dit jaar uit de lijst van 21 nominaties kiezen voor drie Spaanse bestemmingen: Tossa de Mar in Catalonië, Toledo in Castilla-La Mancha en Sóller op Mallorca. Er staat ook één Nederlandse nominatie op de lijst, te weten Delft. Hieronder iets meer over de Spaanse nominaties.

tossa de mar
Beeld: Canva

Tossa de Mar (Girona, Catalonië)

Tossa de Mar is een charmante badplaats gelegen aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Het is bekend om zijn heldere zee, verfijnde stranden en uitgestrekte mediterrane tuinen. De stad heeft ook een rijke geschiedenis en bezit een oud fort, Vila Vela, dat bovenop een rots is gebouwd en uitkijkt over de Middellandse Zee. Andere historische bezienswaardigheden in Tossa de Mar zijn de oude stadsmuur en het middeleeuwse kasteel. Tossa de Mar is ook een populaire bestemming voor water- en avontuurlijke activiteiten, zoals snorkelen, duiken en wandelen langs de kust.

toledo
Beeld: Canva

Toledo (Castilla-La Mancha)

Toledo is een historische stad gelegen in het hart van Spanje. Het is bekend om zijn architectuur die een mix is van Christelijke, Joodse en Moorse invloeden. Bezienswaardigheden in Toledo omvatten de kathedraal van Toledo, het klooster San Juan de los Reyes en het Alcázar, een voormalig kasteel dat nu een museum is. De stad heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en is bekend als een belangrijk cultureel en intellectueel centrum in de Middeleeuwen.

soller
Beeld: Canva

Sóller (Mallorca

Sóller is een mooie stad op het eiland Balearen Mallorca. Het is bekend om zijn adembenemende landschap van bergen en valleien en de authentieke architectuur van de stad. Bezienswaardigheden in Sóller omvatten de botanische tuin Jardí Botànic de Sóller, het modernistische gebouw Can Prunera en het Muziekmuseum van Sóller. De stad is ook bekend om zijn oude tramlijn, die reizigers verbindt met het nabijgelegen Port de Sóller en het strand. Sóller heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en is bekend om zijn productie van citrusvruchten en olijfolie.

Ga naar de inhoud