Gepensioneerd koppel verplicht via rechter 40-jarige zoon het ouderlijk huis te verlaten

Gepensioneerd koppel verplicht via rechter 40-jarige zoon het ouderlijk huis te verlaten
Beeld: via canva.com

Gepensioneerd koppel verplicht via rechter 40-jarige zoon het ouderlijk huis te verlaten

In Spanje is het niet ongewoon dat jongeren tot rond hun 30e of langer thuis blijven wonen. De huurprijzen, de economische situatie en de culturele gewoonte zitten daar voor iets tussen. Een gepensioneerd koppel in Zaragoza leed echter al een tijdje onder de houding van hun 40-jarige zoon die nog steeds thuis woont. De rechter verplicht de man nu het ouderlijk huis te verlaten.

Geen enkele ouder heeft er zin in zijn kind uit huis te moeten gooien. Maar soms is er geen andere oplossing mogelijk. Als het kind zelf niet luistert, kunnen de ouders enkel het hoofd laten hangen en de situatie aanvaarden of zich in extreme gevallen zelfs tot justitie wenden. Een gepensioneerd koppel in Zaragoza leed zo onder het geweld en de psychologische oorlogsvoering van hun 40-jarige zoon dat ze effectief naar de rechtbank moesten trekken.

Op 26 januari kreeg de zoon de kans zich te verdedigen voor de rechter. Hij kwam echter niet opdagen. De ouders, met tranen in hun ogen, vertelden de rechter hoe ze jarenlang het huis in hun dorp klaarstoomden voor een rustig pensioen. Eerst leek alles de goede kant op te gaan. Hun zoon leerde een vrouw kennen, kreeg daar een kind mee en trok zelfs bij haar in. Tot hij op 30-jarige leeftijd de vrouw verliet en terug naar huis keerde. De man had nochtans zelf voldoende inkomen om op eigen benen te staan.

Bij de rechter klonk het dat de zoon zijn ouders regelmatig bedreigt, op meubels slaat en zelfs dingen in het huis kapot maakt. Ondanks zijn inkomen draagt hij financieel niets bij, ook al schuift hij dagelijks aan tafel aan. De rechter droeg de zoon op het huis te verlaten. Als hij dat doet zonder de situatie verder te bemoeilijken, breekt voor het ouder echtpaar misschien eindelijk een langverwacht pensioen aan.

Ga naar de inhoud