Search
menu
Search

De vrouwelijke dj’s die flamenco en elektronische muziek combineren als Mëstiza

De vrouwelijke dj's die flamenco en elektronische muziek combineren als Mëstiza
Beeld: Mëstiza / web

De vrouwelijke dj’s die flamenco en elektronische muziek combineren als Mëstiza

Mëstiza is een duo van twee vrouwelijke dj’s uit Spanje, Belah en Pitty Bernad. De twee hebben een passie voor zowel flamenco als elektronische muziek, en combineren deze twee stijlen in hun sets.

Belah en Pitty Bernad zijn al meer dan tien jaar dj’s. Ze begonnen hun carrière afzonderlijk, maar besloten in 2022 om samen te werken. Ze wilden hun liefde voor flamenco en elektronische muziek combineren, en ze vonden dat ze elkaar daarin perfect aanvullen.

De sets van Mëstiza zijn een unieke mix van traditionele flamenco-elementen en moderne elektronische beats. Ze gebruiken flamenco-instrumenten zoals de gitaar, de zang en de palmeros, en combineren deze met elektronische muziekstijlen als techno, house en techno. In 2023 heeft het dj-duo samen met de zangeres Chambao het lied ‘Mis ojos’ uitgebracht (zie video onder het artikel).

Mëstiza heeft al op verschillende festivals en evenementen in Spanje opgetreden, net zoals in het buitenland waar het duo ook steeds populairder wordt. Ze zijn ook te horen geweest op verschillende radiostations en online platforms in Spanje en het buitenland.

De twee dj’s willen met hun muziek een brug slaan tussen twee verschillende culturen en muziekstijlen. Ze willen laten zien dat flamenco en elektronische muziek goed samen kunnen gaan, en dat ze een nieuwe en spannende muziek combinatie kunnen creëren.

Mëstiza is een duo om in de gaten te houden. Ze zijn op weg om een ​​nieuwe weg te banen in de muziekwereld.

Ga naar de inhoud