Mercadona zoekt personeel van 45 jaar en ouder

Mercadona zoekt personeel van 45 jaar en ouder
Beeld: Mercadona.es / web

Mercadona zoekt personeel van 45 jaar en ouder

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen en publiekslieveling Mercadona zoekt nieuw personeel. Het opvallende is echter dat het personeel minimaal 45 jaar oud moet zijn. Mercadona zoekt 300 nieuwe personeelsleden voor zowel het bijvullen als voor de kassa’s.

Volgens de Fundación Adecco hebben personen van 50 jaar en ouder in Spanje de meeste moeite om werk te vinden. Door de huidige inflatiecrisis en de stijgende kosten van allerlei producten en rekeningen wordt de situatie voor langdurig werklozen nog ingewikkelder. Daarom is het goed nieuws dat een bekend bedrijf nu een aanbieding exclusief voor mensen ouder dan 45 jaar heeft, vooral voor senioren met veel ervaring.

De Valenciaanse supermarktketen Mercadona heeft bijna 300 vacatures geopend voor deze groep via hun vacatureportal. Veel van deze posities zijn voor kassamedewerkers, schappenvullers en klantenservice medewerkers die willen werken in een van de meer dan 1.600 supermarkten van Mercadona in heel Spanje. Maar welke vereisten zijn nodig zijn, wat het salaris is en hoe kunnen deze posities aangevraagd kunnen worden.

Er is geen voorafgaande ervaring in supermarkten nodig om voor deze posities in aanmerking te komen. Het enige vereiste is dat de sollicitant ouder is dan 45 jaar en een middelbare schooldiploma (ESO) of gelijkwaardig heeft. Bovendien wordt er van kandidaten verwacht dat ze in teamverband kunnen werken en gemotiveerd zijn om te werken. Als de sollicitant geïnteresseerd is in bezorgingsposities, dan is een rijbewijs vereist.

Bij een fulltime dienstverband biedt de Mercadona een tijdelijk contract van 40 uur per week van maandag tot en met zaterdag, waarbij de werktijden afwisselend in de ochtend en de middag zijn. Er wordt betaalde praktijkopleiding aangeboden en de bruto maandelijkse vergoeding bedraagt 1.507 euro. Werkweken van vijf dagen worden gegarandeerd met twee rustdagen.

Bij een parttime dienstverband biedt de supermarktketen een tijdelijk contract van 15 of 20 uur per week, waarbij de werkweken afhankelijk zijn van het soort contract. Ook hier wordt betaalde praktijkopleiding aangeboden en de bruto maandelijkse vergoeding is 565 euro voor contracten van 15 uur en 753 euro voor contracten van 20 uur. De supermarktketen heeft bevestigd dat de salarissen van hun werknemers worden verhoogd volgens de IPC van afgelopen december.

Om toegang te krijgen tot de aanbiedingen, hoef je alleen maar naar het vacatureportal van het bedrijf te gaan, je in te schrijven en je cv te versturen.

Ga naar de inhoud