Het El Prado museum in Madrid gratis op eerste zaterdagavond van de maand te bezoeken

Het El Prado museum in Madrid gratis op eerste zaterdagavond van de maand te bezoeken
Beeld: Canva

Het El Prado museum in Madrid gratis op eerste zaterdagavond van de maand te bezoeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Prado museum in Madrid zal zijn deuren openen op elke eerste zaterdagavond van de maand zonder entree te hoeven betalen. Het is een project samen met Samsung om meer verbinding met de burgers te zoeken. 

Het initiatief heet ‘El Prado de noche’ (het Prado in de nacht) en het museum zal gratis toegankelijk zijn van 20.30 tot 23.30. De ervaring bestaat uit verschillende geopende expositieruimtes waarbij het doel is om het museum in verschillende gedeelten beter te leren kennen. 

Bij het initiatief zijn ook verschillende muzikale voorstellingen georganiseerd en ook zal er de mogelijkheid zijn om sommige multimedia-ervaringen te hebben. Deze ervaringen zijn gemaakt door Samsung en het museum in een samenwerking die al een decennium duurt. 

Onder deze verschillende creaties bevindt zich ook een selectie van bewerkte werken van de galerij die beschikbaar zijn in The Frame TV van Samsung. Dat is een programma dat onder meer kunstwerken in hoge kwaliteit laat zien wanneer de TV niet gebruikt wordt. Dit laat het Prado museum weten in een bericht.

De eerste nacht waarop het museum gratis te bezoeken zal zijn is al op 4 maart. Bij deze speciale avond staat een kunstwerk centraal dat een tot nu toe ongekende ervaring biedt. Dit zal te beleven zijn in de centrale galerij, een iconische galerij waar beroemde werken te zien zijn zoals ‘het wassen van de voeten’ van Tintoretto, Carlos V in Mühlberg van Tiziano en de drie gratiën van Rubens. 

Op diezelfde dag zal de Spaanse radio 3 een live-uitzending verzorgen vanuit de vestibule van ‘Jerónimos’. Het zal een programma zijn dat speciaal gewijd is aan het museum, waarbij over het project verteld zal worden afgewisseld met muziek en meer creativiteit.

Ga naar de inhoud