Spaans koppel wil de wereld rond zeilen met baby van 9 maanden

Spaans koppel wil de wereld rond zeilen met baby van 9 maanden
Beeld: Canva

Spaans koppel wil de wereld rond zeilen met baby van 9 maanden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De familie Busquets is klaar om in juli richting de Caraïben te reizen. Ze doen dat in een 14 meter lange zeilboot en … met hun pasgeboren baby. Wat hen het meeste zorgen baart? De weersomstandigheden op zee! Het ongelooflijke, maar ware verhaal van een koppel moderne avonturiers.

Leo Busquets Dopico is 9 maanden oud en heeft dankzij zijn ouders al 850 zeemijlen afgelegd. Naar het schijnt is hij nu al bijzonder bedreven in het rechtop blijven staan aan boord, ook wanneer er veel wind en golven zijn. Binnenkort wacht echter de grootste uitdaging van zijn piepjonge bestaan: de wereld rondreizen in een zeilboot.

Carmen Dopico, de moeder van Leo, en haar partner Oriol Busquets, lijken voor het reizen te zijn geboren. Ze zeilen de wereld rond in hun schip de Forquilla, een boot die in de haven van Barcelona thuis is en wordt klaargestoomd voor de tocht rond de aardbol.

Het idee is eerst tot op de Canarische eilanden te varen. Van daaruit wil het koppel de Atlantische oceaan te lijf gaan. “Ons voornaamste doel is dat Leo de wereld begrijpt vanuit het standpunt van de puurste natuur”, vertelt Carmen. Als de jongen iets ouder is zal hij meteen leren hoe het leven aan boord er aan toe gaat, en de verschillende culturen onderweg ontmoeten.

Maar waar komt het idee vandaan? Oriol werkte lang als cameraman. Hij filmde voornamelijk in de bergen, waar hij zich eigenlijk meer thuis voelde dan op zee. Tot hij zijn leven over een andere boeg wilde gooien en besliste er op uit te trekken. Net toen ontmoet Oriol Carmen, en samen vinden ze hun zeilboot La Forquilla. Het schip is 14 meter lang, heeft drie kajuiten en twee badkamers.

En dus begint een intensieve training voor het koppel. Midden in dat proces, in mei 2022, wordt echter hun eerste zoontje Leo geboren. In plaats van de plannen op te bergen, beslissen Carmen en Oriol gewoon verder te gaan. “Leo heeft ons echt een doel gegeven voor ons project”, vertelt de trotse vader.

De grootste uitdaging zullen de weersomstandigheden zijn. Ook zijn drijvende containers die van grote schepen zijn gevallen een gevaar. Het koppel voorziet te vertrekken eind juli. Eerst willen ze drie maanden rondvaren op de Middellandse Zee, als dat volgens plan gaat, volgt de echte uitdaging. De avonturen van de familie Busquets zijn op Instagram te volgen waar het account @velero_forquilla meer dan 84.000 volgers heeft.

Ga naar de inhoud