Volgens Tripadvisor liggen twee van de 20 beste stranden van de wereld in Spanje

Volgens Tripadvisor liggen twee van de 20 beste stranden van de wereld in Spanje
Beeld: Canva

Volgens Tripadvisor liggen twee van de 20 beste stranden van de wereld in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje is het een nationale sport: lijstjes maken van wat nu precies de beste stranden van het land zijn. Tripadvisor maakte ook zo een lijst, maar dan van de beste 20 stranden van de wereld. En wat blijkt? Op plaats 15 en 17 prijken twee Spaanse stranden. Een aan de Atlantische kust en een aan de Middellandse Zee.

Het zijn de reizigers die Tripadvisor gebruikten die de ranking opstelden via een wedstrijdformulier. De twee Spaanse stranden die de lijst haalden, zijn het strand van La Concha (San Sebastián) en Playa Muro (Mallorca). We geven je even de top drie en gaan dan dieper in op de twee Spaanse stranden.

1. Bahía do Sancho (Fernando de Noronha, Brasil)

Het Braziliaanse strand Bahía do Sancho won dit jaar de competitie van Tripadvisor. Het fijne strand en azuurblauwe water overtuigden het publiek. Je vindt het strand in Fernando de Noronha, een archipel in de staat Pernambuco in het Noordoosten van het land.

2. Eagle Beach (Aruba)

Eagle Beach is het grootste strand van het Caribische eiland Aruba. Het stijgt dit jaar drie plaatsen op de ranglijst. Naast voor het witte zand, is het strand vooral bekend omwille van de karakteristieke fofoti bomen.

3. Cable Beach (Broome, Australia)

Op dit grote, rode strand in de Australische regio Kimberly kan je onder meer een ritje maken op een kameel. Cable Beach ligt in het Noordoosten van het land. Het strand steeg dit jaar van plaats 11 naar de tweede plaats.

15. La Concha (San Sebastián)

Naast een vijftiende plaats op de wereldranglijst, wint het strand van La Concha ook een vierde plaats wanneer het over Europese stranden gaat. Vol van geschiedenis, vlakbij het centrum van de prachtige stad San Sebastián, trekt La Concha elk jaar hordes bezoekers die genieten van de stad en haar baai.

17. La Playa de Muro (Mallorca)

Het tweede Spaanse strand in de ranglijst bevindt zich in Mallorca. In de baai van Alcúdia van het eiland vormt het heldere water elke zomer een perfecte vakantiebestemming voor heel wat toeristen.

Ga naar de inhoud