Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (94)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (94)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (94)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Een poos terug bezochten wij de gastronomische beurs in Alicante. Op deze beurs waren naast vele restaurants en bodega’s ook een aantal gemeentes en toeristische organisaties vertegenwoordigd. Om onze gasten van leuke informatie te voorzien hebben we bij deze stands informatie ingewonnen en heel veel folders meegenomen.

Één stand die we bezochten was La Ruta del Vino de Alicante, een organisatie waar je bezoeken en reisjes kan boeken die vooral te maken hebben met wijn en natuurlijk ook met eten. Bijvoorbeeld georganiseerde reizen naar bodega’s inclusief overnachtingen in de buurt.

Veel bodega’s en restaurants in de provincie Alicante zijn aangesloten bij La Ruta del Vino de Alicante. Dit kunnen er meerdere per dorp of stad zijn, maar er mag zich maar één overnachtingsmogelijkheid per dorp of stad aansluiten. Ons bezoek aan de stand was precies op het juiste moment, want net daarvoor was degene uit Pinoso gestopt en ze waren op zoek naar een nieuwe overnachtingsmogelijkheid in Pinoso. Na het ontvangen van de informatie om ons aan te kunnen sluiten, hebben we besloten om het traject op te starten.

Om toegelaten te worden zijn wij en onze B&B door een keuring gegaan. Een dame heeft de hele B&B bekeken en er zijn heel veel vragen gesteld, over wat we allemaal kunnen aanbieden aan de gasten en zo. Daarna is de basis wijnkennis van Tom getest. Dit was allemaal op orde. Als laatste is in een meeting een soort stemming geweest of wij toegevoegd mochten worden en de aanwezigen waren unaniem positief. Als enige niet Spanjaard waren we hier uiteraard best trots op.

We hebben dus nog een extra bordje op de gevel mogen schroeven. Nu is het wel zaak om onze wijnkennis verder uit te breiden, cursussen te blijven volgen en bijeenkomsten bij te wonen. Het assortiment regionale wijnen die we aanbieden gaan we verder uitbouwen. Op deze mooie manier kunnen we de gasten alles over de wijnen uit de regio vertellen en deze wijnen ook te kunnen aanbieden.

P.S. op onze website www.casarodriguillo.com boek je nu met 10% paaskorting (kortingscode EASTER-10)

Fijne week allemaal, Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud