Meer voertuigen dan inwoners op Ibiza en Formentera

Meer voertuigen dan inwoners op Ibiza en Formentera
Beeld: Ultima Hora

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het aantal voertuigen bestaande uit personenwagens, bussen, bestelbussen, scooters, motoren en vrachtwagens is op de Balearen eilanden Ibiza en Formentera groter dan het aantal inwoners. Er zijn dus meer dan één voertuig per inwoner op deze twee eilanden met een stijging van 3% aan voertuigen in 2018 op Ibiza en 5,6% op Formentera.

Ibiza

Zoals deze krant schrijft wonen er op Ibiza 143.856 mensen maar staan er in totaal 146.933 voertuigen geregistreerd wat dus inhoudt dat per elke 1.000 inwoners er 1.015 voertuigen rondrijden en/of geregistreerd staan.

Op Ibiza zijn 91.458 van de geregistreerde 146.933 voertuigen personenwagens (turismos) met een stijging van 2,1% (1.889 auto’s) ten opzichte van 2017. Er is ook een stijging geweest van 4% wat betreft scooters (motocicletas) waarvan er nu 25.925 op Ibiza rondrijden.

Er kwamen in 2018 ook 20 nieuwe bussen bij tot een totaal van 440 en er zijn op Ibiza 26.486 vrachtwagens en bestelbussen (camiones en furgonetas) en 197 tractoren te vinden.

Formentera

Op het eiland Formentera wonen 12.216 personen maar volgens de gegevens staan er 15.171 voertuigen geregistreerd wat inhoudt dat er per elke 1.000 inwoners er 1.241 voertuigen zijn.

Op Formentera zijn er 4,1% meer personenwagens bij gekomen tot een totaal van 7.109 en een 7% meer scooters met een totaal van 4.975. Het aantal vrachtwagens en bestelbussen steeg met 7,8% naar 2.840 maar er rijden nu minder bussen rond met een totaal van 34 terwijl dat er in 2017 nog 50 waren.

Brandstof

Sinds 1988 is het aantal personenwagens op de eilanden Ibiza en Formentera met 134% gestegen, het aantal scooters met 125% en het aantal vrachtwagens en bestelbussen met 146%.

Het merendeel van de voertuigen op Ibiza, te weten 97.041, rijdt op benzine, een stijging van 2,7% ten opzichte van 2017. Het aantal voertuigen met dieselmotoren is echter ook met 3,3% gestegen naar 48.364, ondanks de toekomstplannen van de regioregering op de Balearen om in 2021 te beginnen om dieselvoertuigen te weren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Juist hier is het totaal verbazingwekkend dat men niet snel overstapt op elektrisch rijden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.