skip to Main Content
Spaanse politie waarschuwt voor nieuwe fraude met bekeuringen
DGT

Spaanse politie waarschuwt voor nieuwe fraude met bekeuringen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie waarschuwt voor een nieuwe golf van frauduleuze e-mails die verstuurd worden in Spanje. Dit keer gaat het om het zogenaamd betalen van een verkeersovertreding waarbij deze vorm van fraude ook wel ‘timo del radar’ genoemd wordt in Spanje.

De Spaanse politie waarschuwt voor e-mails die zogenaamd van de Spaanse verkeersdienst Dirección General de Tráfico (DGT) afkomstig zijn waarbij vermeld wordt dat de ontvanger een verkeersovertreding heeft begaan. De e-mails zelf zit volgens de Guardia Civil goed en gedetailleerd in elkaar maar het is en blijft vals.

Het gevaar van deze frauduleuze e-mails is dat men dient te klikken op een link in de e-mail om naar de zogenaamde foto te gaan waarop te zien zou moeten zijn wat de automobilist fout heeft gedaan. Op dat moment wordt er een bestandje gedownload op je computer en als je dat opent kan de verzender van deze e-mails in je computer komen via ‘phishing’.

De politie herinnert de inwoners van Spanje eraan dat de DGT nooit de verkeersovertredingen via de e-mail verstuurt (de DGT heeft geen e-mailadressen van de mensen) en altijd via de normale post bij de verkeersovertreders aan huis komt. Daarnaast is het altijd mogelijk om te controleren via de website van de DGT of je daadwerkelijk een verkeersovertreding hebt begaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Het is WEL DEGELIJK mogelijk om voortaan verkeersboetes per e-mail rechtstreeks van DGT te ontvangen.

  Gewoon via de ”clave” van de SUMA even een profiel aanmaken op de website van DGT.

  Ideaal, want je kunt dan ook binnen de 20 dagen-termijn betalen voor 50% korting !

  1. Ja, dat dacht ik ook. Vandaar ook dat dit soort fraudes werken.

   Idem dat fraudemailtje van ING van enkele dagen terug, ING vraagt zo vaak om de gegevens te updaten dat zo’n nepmail dus ook werkt.

   DGT en ING werken dat soort fraudes helemaal zelf in de hand.

  2. Ik doe juist niet mee aan de boeteservice per mail van de DGT omdat ik zoals iedereen veel spam ontvang, de kans dat het mailtje tussen de spam verdwijnt is groot, dus pas ik.

   1. Heb al jaren lang de Spaanse ING en ontvang gewoon post in plaats van email, de enige email die ik van hun gehad heb was een mededeling dat mijn nieuwe bankpas opgestuurd zou gaan worden. Van DGT heb ik nog nooit een email ontvangen in 20 jaar tijd. Ik denk dat als je dit soort emails krijgt(ik krijg ze niet) dat zelf toch ergens een steekje hebt laten liggen waardoor de scammers jou email adres in het bezit hebben gekregen, Ik gebruik bij inschrijvingen op non officiele websites altijd een tijdelijk email adres dat na een aantal uur al niet meer bestaat, het is dan ook logish dat ik minimaal aan spam ontvang in mijn mailbox misschien 1 a 2 per week. Zoek maar eens op Temp Mail.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken