Spaanse politie waarschuwt voor nieuwe fraude met bekeuringen

Spaanse politie waarschuwt voor nieuwe fraude met bekeuringen
Beeld: DGT

Spaanse politie waarschuwt voor nieuwe fraude met bekeuringen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse politie waarschuwt voor een nieuwe golf van frauduleuze e-mails die verstuurd worden in Spanje. Dit keer gaat het om het zogenaamd betalen van een verkeersovertreding waarbij deze vorm van fraude ook wel ‘timo del radar’ genoemd wordt in Spanje.

De Spaanse politie waarschuwt voor e-mails die zogenaamd van de Spaanse verkeersdienst Dirección General de Tráfico (DGT) afkomstig zijn waarbij vermeld wordt dat de ontvanger een verkeersovertreding heeft begaan. De e-mails zelf zit volgens de Guardia Civil goed en gedetailleerd in elkaar maar het is en blijft vals.

Het gevaar van deze frauduleuze e-mails is dat men dient te klikken op een link in de e-mail om naar de zogenaamde foto te gaan waarop te zien zou moeten zijn wat de automobilist fout heeft gedaan. Op dat moment wordt er een bestandje gedownload op je computer en als je dat opent kan de verzender van deze e-mails in je computer komen via ‘phishing’.

De politie herinnert de inwoners van Spanje eraan dat de DGT nooit de verkeersovertredingen via de e-mail verstuurt (de DGT heeft geen e-mailadressen van de mensen) en altijd via de normale post bij de verkeersovertreders aan huis komt. Daarnaast is het altijd mogelijk om te controleren via de website van de DGT of je daadwerkelijk een verkeersovertreding hebt begaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.