Mysterieuze metalen monoliet verschijnt op strand Platja d’Aro en wordt gevandaliseerd

Mysterieuze metalen monoliet verschijnt op strand Platja d’Aro en wordt gevandaliseerd
Beeld: Twitter

Mysterieuze metalen monoliet verschijnt op strand Platja d’Aro en wordt gevandaliseerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Het is alweer enkele maanden geleden dat er eind 2020 plotseling een mysterieuze metalen monoliet middenin de woestijn in Utah (VS) verscheen en daarna ook weer verdween. In de weken daarna verschenen er meer monolieten zoals in het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Polen, Nederland en verschillende plaatsen in Spanje. Er waren ook veel nep-monolieten maar de allerlaatste echte monoliet is te vinden op het strand van Platja d’Aro aan de Costa Brava.

Terwijl Spanje in de ban is van een vreemde Semana Santa vakantieperiode vanwege de corona-pandemie, kunnen de weinige strandgangers en wandelaars in Platja d’Aro de mysterieuze metalen monoliet op het strand bewonderen. Althans, dat konden ze.

Afgelopen dinsdag verscheen plotseling de twee meter hoge glimmende metalen monoliet op een strand van Castell-Platja d’Aro aan de Costa Brava. Gedurende twee dagen heeft men van deze mysterieuze verschijning op het strand kunnen genieten maar op donderdag is de monoliet omver gegooid.

De Catalaanse monoliet was door de gemeente afgeschermd met een touw maar enkele jonge vandalisten hebben de monoliet omver gegooid. Dankzij de buurtbewoners kon de politie de jonge vandalisten snel achterhalen en ondervragen maar het is niet bekend of ze een boete hebben gekregen.

Inmiddels heeft de gemeente besloten niet de monoliet weer overeind te zetten maar te verplaatsen naar een beelden en kunstpark in het Parc dels Estanys in de gemeente Platja d’Aro.

Het is nog niet bekend wie en waarom deze nieuwe monoliet aan de Costa Brava werd geplaatst maar het is wel een stunt geweest die voor veel publiciteit heeft gezorgd.

Ga naar de inhoud