De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand

De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand
Beeld: 123rf

De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De stad Tarragona aan de Costa Dorada (Catalonië) zal deze zomer eindelijk een hondenstrand hebben. Hondeneigenaren en dierenorganisaties vragen daar al jaren om maar eindelijk zal men deze zomer samen met de trouwe viervoeter naar het strand kunnen gaan.

Sinds 1 april en tot en met 15 oktober geldt er een strandverbod voor honden. Wordt je toch gezien met je hond op een strand in de stad Tarragona dan kun je een boete krijgen van 500 euro.

Om de hondeneigenaren tegemoet te komen heeft de gemeente eindelijk besloten een deel van het Playa del Miracle strand af te sluiten en aan de honden en hun eigenaren ter beschikking te stellen. 

Het deel van het strand dat een ‘can-espais’ wordt ligt tegen het Fortí de la Reina aan en is makkelijk vanaf de Passeig Marítim Rafael de Casanova te bereiken. Het is niet bekend hoeveel vierkante meter het hondenstrand zal hebben.

Het hondenstrand wordt door middel van een hek afgescheiden van de rest van het strand. Hondeneigenaren hebben de verplichting om de hondendrollen op te ruimen en het strand schoon te houden.

Het Playa del Miracle is 500 meter lang en op de breedste plaats 75 meter breed. Dit strand kan ook wel het stadsstrand genoemd worden omdat het grenst aan de stad, tussen de haven (rechts) en het Fortí de la Reina (links) waar het hondenstrand zal komen. Het is tevens het strand dat men ziet vanaf het Balcon del Mediterraneo.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.