Search
menu
Search

De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand

De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand
Beeld: 123rf

De stad Tarragona krijgt deze zomer eindelijk een langverwacht hondenstrand

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De stad Tarragona aan de Costa Dorada (Catalonië) zal deze zomer eindelijk een hondenstrand hebben. Hondeneigenaren en dierenorganisaties vragen daar al jaren om maar eindelijk zal men deze zomer samen met de trouwe viervoeter naar het strand kunnen gaan.

Sinds 1 april en tot en met 15 oktober geldt er een strandverbod voor honden. Wordt je toch gezien met je hond op een strand in de stad Tarragona dan kun je een boete krijgen van 500 euro.

Om de hondeneigenaren tegemoet te komen heeft de gemeente eindelijk besloten een deel van het Playa del Miracle strand af te sluiten en aan de honden en hun eigenaren ter beschikking te stellen. 

Het deel van het strand dat een ‘can-espais’ wordt ligt tegen het Fortí de la Reina aan en is makkelijk vanaf de Passeig Marítim Rafael de Casanova te bereiken. Het is niet bekend hoeveel vierkante meter het hondenstrand zal hebben.

Het hondenstrand wordt door middel van een hek afgescheiden van de rest van het strand. Hondeneigenaren hebben de verplichting om de hondendrollen op te ruimen en het strand schoon te houden.

Het Playa del Miracle is 500 meter lang en op de breedste plaats 75 meter breed. Dit strand kan ook wel het stadsstrand genoemd worden omdat het grenst aan de stad, tussen de haven (rechts) en het Fortí de la Reina (links) waar het hondenstrand zal komen. Het is tevens het strand dat men ziet vanaf het Balcon del Mediterraneo.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?