Provincie Alicante wil meer ‘Pet Friendly’ worden

Provincie Alicante wil meer ‘Pet Friendly’ worden
Beeld: costablancapetfriendly / web

Provincie Alicante wil meer ‘Pet Friendly’ worden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De provinciale overheid van Alicante heeft de campagne “Pet Friendly” gelanceerd, die wordt gepromoot door het Costa Blanca toeristenbureau. Het doel is om een nieuw toeristisch product te ontwikkelen dat gericht is op vakantiegangers met huisdieren, waarbij de vakantie-ervaring wordt aangepast aan zowel de bezoekers als hun dieren. Er is een speciale website gemaakt waarop alle bedrijven zoals hotels, winkels, restaurants en bars etc. te zien zijn, maar ook de hondenstranden, speciale routes en allerlei andere hondvriendelijke zaken.

Onder de noemer ‘Aquí Si’ moet de campagne vakantiegangers die met hun huisdier willen reizen naar de provincie Alicante lokken. Er is ook aan de Costa Blanca steeds meer vraag naar vakanties met honden en daar wil de provinciale overheid op inspringen.

Reizen die “Pet Friendly” zijn, vormen een groeiende marktniche waarvoor gespecialiseerde aanbiedingen nodig zijn met geschikte infrastructuur, middelen en ruimten voor huisdieren. Daarom heeft het Provinciaal Toerismebureau al in 2022 een subsidie-oproep gelanceerd voor non-profitorganisaties, gericht op het creëren van een onderscheidend keurmerk om duidelijk aan te geven welke vestigingen huisdieren toestaan.

Daarnaast is er een brochure opgesteld die is vertaald in het Frans, Duits, Engels en Valenciaans, en is er een campagne gelanceerd via reclamespots en de website www.costablancapetfriendly.com met alle relevante informatie over de deelnemende vestigingen, stranden en aanbevolen routes voor reizigers met huisdieren. Op deze manier loopt de Costa Blanca voorop in het ‘pet friendly’ toerisme, omdat er nog nooit zo’n nauwkeurige en concrete informatiecampagne is geweest in Spanje.

Het doel is om steeds meer steden, vestigingen en exclusieve gebieden voor huisdieren te creëren, zoals aangepaste parken, routes en natuurlijke ruimtes met toegang, hondenstranden en hotelaccommodaties die huisdieren toelaten en andere specifieke diensten aanbieden.

Ga naar de inhoud