Verdachte gearresteerd voor vermoorden en ontleden van ex-partner in Tarragona

Verdachte gearresteerd voor vermoorden en ontleden van ex-partner in Tarragona
Beeld: @mossos / X

Verdachte gearresteerd voor vermoorden en ontleden van ex-partner in Tarragona

In het Catalaanse stadje Amposta heeft de politie een 47-jarige man gearresteerd op verdenking van moord op zijn ex-partner. De verdachte zou het lichaam van het slachtoffer hebben verminkt en in stukken gesneden. Dit gruwelijke incident heeft de regio opgeschrikt en roept opnieuw vragen op over de omvang van het probleem van huiselijk geweld in Spanje.

In de rustige gemeente Amposta, gelegen in het zuiden van de provincie Tarragona, werden de Mossos d’Esquadra (de regionale politie van Catalonië) ingeschakeld nadat er aanwijzingen waren dat een 34-jarige vrouw op brute wijze om het leven was gebracht door haar ex-partner. De plaatselijke politie had de 47-jarige verdachte eerder die dag aangehouden nadat hij had toegegeven zijn ex-vriendin te hebben vermoord.

Bij een huiszoeking in de woning van het slachtoffer deed de politie een afschuwelijke ontdekking: delen van het lichaam van de vrouw lagen verspreid door het huis. Volgens ingewijden zou het slachtoffer dagen eerder zijn omgebracht, waarna de dader had geprobeerd sporen uit te wissen door het lichaam te ontleden.

De autoriteiten hebben nog niet officieel bevestigd dat het om een geval van partnergeweld gaat, maar de zaak wordt door velen gezien als een triest voorbeeld van de vaak dodelijke gevolgen van huiselijk geweld tegen vrouwen in Spanje.

Het incident in Amposta kenmerkt zich door een uitzonderlijke mate van wreedheid. Dat het slachtoffer door haar ex-partner om het leven is gebracht en vervolgens op een gruwelijke manier is toegetakeld, heeft de gemeenschap van Amposta diep geraakt.

Ga naar de inhoud