Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga

Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga
Beeld: 123rf

Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De provincie Málaga heeft te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Deze werd door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd rond 10.36 uur donderdagmorgen. Vanwege de diepte van 62 kilometer werd de beving door weinig mensen gevoeld.

Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving in het zuiden van Spanje lag op slechts enkele kilometers (men spreekt over 3 km) van de stad Málaga op een diepte van 62 kilometer.

Deze nieuwe aardbeving kon gevoeld worden door de inwoners van diverse dorpen en steden zoals Totalán, Rincón de la Victoria en Moclinejo maar de kans is, ondanks het tijdstip van 10.36 uur donderdagmorgen, klein vanwege de lage intensiteit van de beving.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.