skip to Main Content
Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga
123rf

Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De provincie Málaga heeft te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Deze werd door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd rond 10.36 uur donderdagmorgen. Vanwege de diepte van 62 kilometer werd de beving door weinig mensen gevoeld.

Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving in het zuiden van Spanje lag op slechts enkele kilometers (men spreekt over 3 km) van de stad Málaga op een diepte van 62 kilometer.

Deze nieuwe aardbeving kon gevoeld worden door de inwoners van diverse dorpen en steden zoals Totalán, Rincón de la Victoria en Moclinejo maar de kans is, ondanks het tijdstip van 10.36 uur donderdagmorgen, klein vanwege de lage intensiteit van de beving.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Maar hoe zit het met de frequentie van de aardbevingen in Almeria? Is dit stijgend en intenser?
    Zijn er studies over dit?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken