Search
menu
Search

Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter in Málaga

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De provincie Málaga heeft te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Deze werd door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd rond 10.36 uur donderdagmorgen. Vanwege de diepte van 62 kilometer werd de beving door weinig mensen gevoeld.

Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving in het zuiden van Spanje lag op slechts enkele kilometers (men spreekt over 3 km) van de stad Málaga op een diepte van 62 kilometer.

Deze nieuwe aardbeving kon gevoeld worden door de inwoners van diverse dorpen en steden zoals Totalán, Rincón de la Victoria en Moclinejo maar de kans is, ondanks het tijdstip van 10.36 uur donderdagmorgen, klein vanwege de lage intensiteit van de beving.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Ga naar de inhoud