Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren

Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren
Beeld: La Vanguardia

BARCELONA – Naast de segways, stepjes, fietsen en toeristenbussen rijden er ook duizenden zwart-gele taxi’s rond in Barcelona waarbij nu ook de fietstaxi’s ofwel ‘bicitaxis’ steeds meer in het straatbeeld te zien zijn. De gemeente zegt dat een wettelijk vacuüm deze voertuigen als taxi’s laat functioneren en daar wil men iets aan doen.

De fietstaxi’s hebben in Barcelona vrij spel omdat er volgens de gemeente een wettelijk vacuüm is waardoor deze fietsen als een taxi kunnen rijden zonder gebruik te maken van een taximeter. De gemeente geeft de schuld aan de Generalitat die weer aangeeft van niets te weten.

Het probleem is dat de fietstaxi’s driewielers (triciclos) zijn terwijl in de taxiwetten gesproken wordt van vierwielers. Daardoor hebben fietstaxi’s vrij spel. Blijkbaar ziet de gemeente de fietstaxi’s niet als een toeristisch vervoermiddel en geven de fietsers geen bonnetjes aan de klanten waardoor er geen controle is.

De gemeente Barcelona probeert het gebruik van de enorm in aantallen toegenomen fietstaxi’s te controleren door o.a. gebieden af te schermen voor deze vorm van vervoer en speciale parkeerplaatsen te maken waar men klanten kan werven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.