skip to Main Content
Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren
La Vanguardia

Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Naast de segways, stepjes, fietsen en toeristenbussen rijden er ook duizenden zwart-gele taxi’s rond in Barcelona waarbij nu ook de fietstaxi’s ofwel ‘bicitaxis’ steeds meer in het straatbeeld te zien zijn. De gemeente zegt dat een wettelijk vacuüm deze voertuigen als taxi’s laat functioneren en daar wil men iets aan doen.

De fietstaxi’s hebben in Barcelona vrij spel omdat er volgens de gemeente een wettelijk vacuüm is waardoor deze fietsen als een taxi kunnen rijden zonder gebruik te maken van een taximeter. De gemeente geeft de schuld aan de Generalitat die weer aangeeft van niets te weten.

Het probleem is dat de fietstaxi’s driewielers (triciclos) zijn terwijl in de taxiwetten gesproken wordt van vierwielers. Daardoor hebben fietstaxi’s vrij spel. Blijkbaar ziet de gemeente de fietstaxi’s niet als een toeristisch vervoermiddel en geven de fietsers geen bonnetjes aan de klanten waardoor er geen controle is.

De gemeente Barcelona probeert het gebruik van de enorm in aantallen toegenomen fietstaxi’s te controleren door o.a. gebieden af te schermen voor deze vorm van vervoer en speciale parkeerplaatsen te maken waar men klanten kan werven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken