Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren

Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren
Beeld: La Vanguardia

Barcelona wil fietstaxi’s beter reguleren

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Naast de segways, stepjes, fietsen en toeristenbussen rijden er ook duizenden zwart-gele taxi’s rond in Barcelona waarbij nu ook de fietstaxi’s ofwel ‘bicitaxis’ steeds meer in het straatbeeld te zien zijn. De gemeente zegt dat een wettelijk vacuüm deze voertuigen als taxi’s laat functioneren en daar wil men iets aan doen.

De fietstaxi’s hebben in Barcelona vrij spel omdat er volgens de gemeente een wettelijk vacuüm is waardoor deze fietsen als een taxi kunnen rijden zonder gebruik te maken van een taximeter. De gemeente geeft de schuld aan de Generalitat die weer aangeeft van niets te weten.

Het probleem is dat de fietstaxi’s driewielers (triciclos) zijn terwijl in de taxiwetten gesproken wordt van vierwielers. Daardoor hebben fietstaxi’s vrij spel. Blijkbaar ziet de gemeente de fietstaxi’s niet als een toeristisch vervoermiddel en geven de fietsers geen bonnetjes aan de klanten waardoor er geen controle is.

De gemeente Barcelona probeert het gebruik van de enorm in aantallen toegenomen fietstaxi’s te controleren door o.a. gebieden af te schermen voor deze vorm van vervoer en speciale parkeerplaatsen te maken waar men klanten kan werven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.