Inwoners van Marbella kunnen gratis met de stadsbussen rijden

Oeps ... foto ontbreekt!

Inwoners van Marbella kunnen gratis met de stadsbussen rijden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds 1 mei is het voor de inwoners van Marbella die ingeschreven staan in het bevolkingsregister van de gemeente mogelijk om gratis met de stadsbussen te rijden. Het is voor hen mogelijk een ‘Tarjeta de Movilidad’ aan te vragen bij de gemeente die ondertussen reeds 20.000 (van de 30.000 aangevraagde) transport kaarten uitgegeven.

Het initiatief van de gemeente Marbella is met open armen ontvangen en volgens velen was het op de eerste dag van de nieuwe maatregel drukker dan normaal in de stadsbussen. Een van de gebruikers bevestigt dit en zij is zeer blij met de kaart want nu hoeft ze niet meer met de eigen auto, is dat beter voor het milieu en hoeft ze niet oneindig te zoeken naar een parkeerplaats.

Terwijl de bewoners gratis met de bus kunnen rijden en dus profijt hebben van deze maatregel, is ook de gemeente blij aangezien er meer bewoners zijn die zich inschrijven bij de gemeente (empadronamiento). Volgens de krant zijn er in februari en maart 2.500 mensen die zich hebben ingeschreven bij de gemeente, iets wat de gemeente op jaarbasis 500.000 euro extra oplevert.

Ga naar de inhoud