skip to Main Content
Inwoners van Marbella kunnen gratis met de stadsbussen rijden
Diario Sur

Inwoners van Marbella kunnen gratis met de stadsbussen rijden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Sinds 1 mei is het voor de inwoners van Marbella die ingeschreven staan in het bevolkingsregister van de gemeente mogelijk om gratis met de stadsbussen te rijden. Het is voor hen mogelijk een ‘Tarjeta de Movilidad’ aan te vragen bij de gemeente die ondertussen reeds 20.000 (van de 30.000 aangevraagde) transport kaarten uitgegeven.

Het initiatief van de gemeente Marbella is met open armen ontvangen en volgens velen was het op de eerste dag van de nieuwe maatregel drukker dan normaal in de stadsbussen. Een van de gebruikers bevestigt dit en zij is zeer blij met de kaart want nu hoeft ze niet meer met de eigen auto, is dat beter voor het milieu en hoeft ze niet oneindig te zoeken naar een parkeerplaats.

Terwijl de bewoners gratis met de bus kunnen rijden en dus profijt hebben van deze maatregel, is ook de gemeente blij aangezien er meer bewoners zijn die zich inschrijven bij de gemeente (empadronamiento). Volgens de krant zijn er in februari en maart 2.500 mensen die zich hebben ingeschreven bij de gemeente, iets wat de gemeente op jaarbasis 500.000 euro extra oplevert.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken