skip to Main Content
Spaanse non verdacht van verkiezingsfraude
Voorbeeldfoto / El Confidencial

Spaanse non verdacht van verkiezingsfraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Afgelopen zondag tijdens de verkiezingen in Spanje werd een non betrapt op het vullen van enveloppen met stembiljetten in het voordeel van de Partido Popular (PP). Die enveloppen waren bedoeld voor diverse ouderen uit een opvanghuis in Bilbao. De verkiezingsraad heeft besloten naar de justitie te stappen vanwege verkiezingsfraude.

Het gaat weliswaar niet direct om een fraude maar meer om een diefstal van stemmen in het voordeel van de PP partij. Een non van het La Misericordia ouderen opvanghuis in Bilbao besloot dat zij het recht had om te beslissen op wie de inwoners moesten stemmen door de stembiljetten van de PP in de enveloppen te doen.

Het was de Partido Socialista de Euskadi die de regionale verkiezingsraad (Junta Electoral de Bizkaia) verwittigde van deze diefstal. Volgens de socialisten begeleidde de non diverse ouderen naar het stembureau waar de inwoners van het opvanghuis de non vroegen om stembiljetten van andere partijen in de enveloppen te doen.

De non besloot echter de wens van de ouderen te negeren en de enveloppen te vullen met stemmen voor de PP.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Ach, beter dan wat de nonnen in de jaren ’70 en ’80 deden: honderden babies stelen en verkopen aan politieke verwanten. Of zou ze daar ook aan meegedaan hebben?

  Gelukkig is ze katholiek, met een paar gebedjes is je geweten weer gesust.

 2. Traditioneel was en is de rechtse conservatieve partij – Partido Popular – in Spanje altijd de grote steun voor de katholieke kerk geweest- vooral voor de conservatieven en zéér conservatieven. (alhoewel deze week de partij leider Pablo Casado – nu opeens beweert – dat de PP een – centrum rechtse partij is !?
  Voor veel conservatieven is het een ramp dat de PP die in 2015 in de Nationale Verkiezen nog 186 zetels kreeg en nu maar in de laatste verkiezingen slechts 66 zetels heeft gekregen. In sommige delen van Spanje is de PP zelfs helemaal verdwenen, dus ze hebben wel iets verkeerd gedaan.

  Gelukkig dat – de “Liberalen” -enorm in opkomst zijn – de Liberale Progressieve centrum partij “Partido de Ciudadanos”

  1. De PP heeft nu een groot probleem. Ze zijn zo klein dat ze geen macht hebben, en dan is het lastig om met corruptie geld te verdienen, door hun stemmenverlies lopen ze bovendien 50% van het legale deel van hun budget mis.

   Die partij zal dus snel leeglopen, het geld is op…

 3. Hoera!!! Voordat de zaak goed uitgezocht is en het motief bekend is, is de vrouw volgens Rosita ‘in en in’ slecht…..gelukkig iemand die de zaak vooraf kan beoordelen…., en nog minder spoort dan de non. Dan ben je toch in en in een dumbo.

 4. Dit schandaal kan de PP er ook nog wel bij hebben maar het valt nauwelijks op in de reeks schandalen die aan deze partij kleeft.

 5. Van welke partij dan ook, van welke religie dan ook (boeit me echt niet) gewoon een in en in slecht mens. Oplichter!
  Als je vertrouwen schaadt spoor je niet. Nooit!!

  1. Onze Lieve Heer heeft haar inmiddels vergeven denk ik,met de woorden: ” Bij de e.v. vekiezingen stem je op mij, ¿¿ OK ??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken