Spaanse non verdacht van verkiezingsfraude

Spaanse non verdacht van verkiezingsfraude

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Afgelopen zondag tijdens de verkiezingen in Spanje werd een non betrapt op het vullen van enveloppen met stembiljetten in het voordeel van de Partido Popular (PP). Die enveloppen waren bedoeld voor diverse ouderen uit een opvanghuis in Bilbao. De verkiezingsraad heeft besloten naar de justitie te stappen vanwege verkiezingsfraude.

Het gaat weliswaar niet direct om een fraude maar meer om een diefstal van stemmen in het voordeel van de PP partij. Een non van het La Misericordia ouderen opvanghuis in Bilbao besloot dat zij het recht had om te beslissen op wie de inwoners moesten stemmen door de stembiljetten van de PP in de enveloppen te doen.

Het was de Partido Socialista de Euskadi die de regionale verkiezingsraad (Junta Electoral de Bizkaia) verwittigde van deze diefstal. Volgens de socialisten begeleidde de non diverse ouderen naar het stembureau waar de inwoners van het opvanghuis de non vroegen om stembiljetten van andere partijen in de enveloppen te doen.

De non besloot echter de wens van de ouderen te negeren en de enveloppen te vullen met stemmen voor de PP.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.