Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (7)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (7)
Beeld: Freepik

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (7)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuist om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectare weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Sinterklaas. Het was afgelopen week pakjes week. Dat is nog eens wat anders als pakjes avond! Zoals we allemaal weten woont Sinterklaas ergens in Spanje. Pakjes kunnen er dus snel zijn als je iets besteld, alleen komen de meeste pakjes uit Nederland. Ik wil in huis een nieuwe groepenkast, alleen is er waar die moet komen niet veen ruimte. Helaas is er in Spanje niets te vinden wat gaat passen. Dan maar in Nederland een groepenkast opgezocht in de hoop dat ze heb ook versturen naar Spanje. Dat blijkt het geval.

Een paar dagen later ontvang ik een mooie lege groepenkast. Ook heb ik wat besteld voor mijn telescoop, dat heb ik gedaan bij ex collega’s, ook dat pakje komt een paar dagen later aan in Spanje. Ik heb een bosmaaier, daar zou een harnas bij zitten, met harnas bedoelde ze het riempje wat er bij zat. Dus ook maar een harnas besteld op een Spaanse website. Als ik ook dat pakje een paar dagen later ontvang, blijkt het uit Nederland te komen. Afzender een bedrijf uit Tilburg. Tot zo ver alles tip top!

De onderdelen om de groepenkast mee te vullen bestel ik ook op een website in Spanje. Als ook dat pakje een paar dagen laten in mijn bezit is blijkt er iets niet te kloppen. De 12 automaten voor de groepen zijn de verkeerde, op de pakbon staan de juiste, op het doosje waar ze in zitten ook. Alleen die er inzitten zijn 10 Ampère in plaats van 16. Van alles wat ik besteld heb komt er een pakje uit Spanje en dat blijkt verkeerd! ….Sinterklaas is al een oude man en hij woont in Alicante.

In onze rubriek SpanjeVerhalen zijn meer verhalen van Sol, Rob en Antares (en andere ingezonden verhalen) te lezen. KLIK HIER

Aan de rand van ons bos loopt een klein stroompje, je ziet er alleen niets van. Alles is overgroeid met braamstruiken. Het is mooi weer dus is ga met mijn bosmaaier aan de gang.  Als een flink stuk gedaan is verteld de buurman dat het een camino publico is van vroeger. Voor het eerst in jaren kun je nu weer de eerste 50 meter lopen. Tijd om er meer werk van te gaan maken. De volgende dag ga ik weer aan de slag om de camino publico begaanbaar te maken. Dan hoor ik water lopen. Het is niet het stroompje aan de rand.

Na nog wat werk leg ik 2 kleine watervalletjes bloot, die ook sinds jaren het daglicht weer zien. Ik wil de camino, die volgens de buurvrouw doodlopend is, helemaal schoon hebben. Maar dan ben ik nog wel even bezig, ik heb nog een kleine 400 meter te gaan! Camino publico betekend ook dat ik het werk van de gemeente aan het doen ben. Maar dat moet dan maar. Misschien gaan zij het bijhouden als ik het schoon heb. Ik zie het al helemaal voor me, hier en daar een bankje en aan het einde zet ik een poffertjeskraan weg.

Tot volgende week!

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Groetjes Sol, Rob en Antares.

Ga naar de inhoud