Nederlandse Lieke Martens schiet FC Barcelona naar finale UEFA Women’s Champions League

Nederlandse Lieke Martens schiet FC Barcelona naar finale UEFA Women's Champions League
Beeld: Lieke Martens / Twitter

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het vrouwenelftal van FC Barcelona speelt op 16 mei voor de tweede keer een finale in de UEFA Women’s Champions League, dit keer tegen het Engelse Chelsea. Die finaleplaats is met name te danken aan de Nederlandse international Lieke Martens die tijdens de returnwedstrijd twee keer scoorde.

De wedstrijd tegen Paris Saint Germain (PSG) eindigde in de return in 2-1 met twee doelpunten van Lieke Martens. Het eerste doelpunt werd al in de achtste minuut gemaakt maar vlak voor de rust maakte Marie-Antoinette Katoto voor PSG de gelijkmaker.

Uiteindelijk maakte Martens in de 31e minuut in de tweede helft haar tweede doelpunt waardoor de eindscore van de returnwedstrijd 2-1 werd. Een week eerder bij de thuiswedstrijd werd het 1-1 waardoor de eindscore na twee wedstrijden 3-2 werd.

Op 16 mei om 21 uur staat het vrouwenelftal van FC Barcelona dus in de finale van de UEFA Women’s Champions League, iets wat het mannenelftal al enkele jaren niet meer lukt. Lieke Martens speelt samen met haar collega speelsters tegen Chelsea nadat het Engelse elftal zondag met 4-1 van Bayern München wist te winnen.

FC Barcelona Femina stond in 2018/2019 ook al in de finale maar verloor deze met 4-1 van Olympique Lyon die al 7 keer de UEFA Women’s Champions League.

De UEFA Women’s Champions League is het Europees kampioenschap voor clubteams in het vrouwenvoetbal dat door de UEFA wordt georganiseerd. De competitie startte in het seizoen 2001/02 onder de naam UEFA Women’s Cup als respons op het populairder wordende vrouwenvoetbal.