In welke provincies en steden rijden de meeste scooters en motoren rond in Spanje

In welke provincies en steden rijden de meeste scooters en motoren rond in Spanje
Beeld: Freepik

In welke provincies en steden rijden de meeste scooters en motoren rond in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is je natuurlijk al lang opgevallen als je Spanje bezoekt of daar woont dat veel inwoners van het land graag op een scooter of motor rondrijden. Dat gebeurt dan hoofdzakelijk in grotere steden waar het verkeer en het parkeerprobleem het rijden op een tweewieler juist extra interessant maakt. Maar in welke provincies en steden rijden in Spanje de meeste scooters en motoren rond?

Het scooter en motor rijden is in Spanje net zoals het fietsen tijdens de corona-pandemie alleen maar populairder geworden. Recent bleek uit een onderzoek dat de doorsnee motorrijder een 46-jarige man is, meer dan 10 jaar ervaring op de weg heeft en het liefst zijn motor niet uitleent (in tegenstelling tot een personenwagen).

Maar er zijn ook steeds meer vrouwen die op een motor stappen waarbij ook scooters populair zijn. Op dit moment is 12,74% van alle scooterrijders in Spanje vrouw wat 19,5% is bij de motorrijders.

Provincies

Volgens de meest recente cijfers is het motor- en scooter rijden niet gelijk verdeeld over Spanje want er zijn provincies waar veel op de tweewieler wordt gereden en er zijn ook provincies waar dat veel minder gebeurt.

In ieder geval kan geconcludeerd worden dat de provincies Gerona (Catalonië), Málaga en Granada (Andalusië) de drie provincies zijn waar per 10 inwoners de meeste scooter- en motorrijders te vinden zijn. In Gerona (81.000 tweewielers) en Málaga (181.000) rijdt men het liefst op een scooter terwijl dat in Granada (97.000) een motor is.

Steden

Als gekeken wordt naar steden dan staat helemaal aan de top de stad Barcelona waar 492.000 tweewielers geregistreerd staan. In Madrid is dat 286.000 tweewielers, in Valencia bijna 187.000 en in Málaga meer dan 181.000 tweewielers.

In heel Spanje rijden meer dan 3,3 miljoen tweewielers rond waarvan 1,3 miljoen motoren inclusief de 125cc scooters waarvan het gebruik de laatste jaren met 44% is gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.