Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer

Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer
Beeld: Canva

Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer

ALICANTE – Als je deze zomer het bekende en volgens velen het mooiste strand van de Costa Blanca, cala de la Granadella in Jávea wilt bezoeken en dat met de auto doet, dan zul je even de portemonnee moeten trekken. Het strand is de afgelopen jaren zo druk en populair geworden dat de gemeente heeft besloten vanaf 1 juni tot en met 30 september parkeergeld te gaan vragen om zo minder auto’s te ontvangen.

Gedurende de zomer van 2022 zullen automobilisten die de cala de la Granadella en het daarbij horende strand bezoeken negen euro parkeergeld moeten betalen. De gemeente heeft dat afgelopen week besloten om de omgeving te beschermen en de enorme drukte wat betreft auto’s te verminderen. De kans is groot dat de gemeente ook parkeergeld gaat vragen bij een ander zeer populair strand, de cala del Portixol.

Tussen 1 juni en 30 september moet iedereen tussen 9 en 19 uur betalen om te parkeren bij de cala de la Granadella in Jávea. Alleen bezoekers op scooters, motoren en fietsen zullen gratis ‘toegang’ krijgen tot het strand, of beter gezegd de parkeerplaats.

De parkeerplaats valt onder het systeem Zona Naranja en er zal controle zijn door personeel die door middel van een slagboom auto’s toe zal laten. Er is plaats voor 190 auto’s, dat wil zeggen 130 parkeerplaatsen bij het cala de la Granadella en 60 bij de cala de Portixol.

Omdat er dus minder auto’s kunnen komen zal er ook meer aandacht besteed worden aan de shuttlebus-service. Bewoners van de de gemeente Jávea krijgen 25% korting als ze gebruik maken van de shuttlebus-service.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.