Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer

Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer
Beeld: Canva

Parkeren bij een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Jávea kost 9 euro deze zomer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je deze zomer het bekende en volgens velen het mooiste strand van de Costa Blanca, cala de la Granadella in Jávea wilt bezoeken en dat met de auto doet, dan zul je even de portemonnee moeten trekken. Het strand is de afgelopen jaren zo druk en populair geworden dat de gemeente heeft besloten vanaf 1 juni tot en met 30 september parkeergeld te gaan vragen om zo minder auto’s te ontvangen.

Gedurende de zomer van 2022 zullen automobilisten die de cala de la Granadella en het daarbij horende strand bezoeken negen euro parkeergeld moeten betalen. De gemeente heeft dat afgelopen week besloten om de omgeving te beschermen en de enorme drukte wat betreft auto’s te verminderen. De kans is groot dat de gemeente ook parkeergeld gaat vragen bij een ander zeer populair strand, de cala del Portixol.

Tussen 1 juni en 30 september moet iedereen tussen 9 en 19 uur betalen om te parkeren bij de cala de la Granadella in Jávea. Alleen bezoekers op scooters, motoren en fietsen zullen gratis ‘toegang’ krijgen tot het strand, of beter gezegd de parkeerplaats.

De parkeerplaats valt onder het systeem Zona Naranja en er zal controle zijn door personeel die door middel van een slagboom auto’s toe zal laten. Er is plaats voor 190 auto’s, dat wil zeggen 130 parkeerplaatsen bij het cala de la Granadella en 60 bij de cala de Portixol.

Omdat er dus minder auto’s kunnen komen zal er ook meer aandacht besteed worden aan de shuttlebus-service. Bewoners van de de gemeente Jávea krijgen 25% korting als ze gebruik maken van de shuttlebus-service.

Ga naar de inhoud