Search
menu
Search

Drie Fransen onderzocht vanwege overlijden twee honden in auto terwijl zij uit eten waren in Navarra

Drie Fransen onderzocht vanwege overlijden twee honden in auto terwijl zij uit eten waren in Navarra

Drie Fransen onderzocht vanwege overlijden twee honden in auto terwijl zij uit eten waren in Navarra

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Guardia Civil politie onderzoekt drie Franse burgers van 61, 41 en 36 jaar oud vanwege de dood van twee van hun drie honden. De honden werden achtergelaten in de kofferbak van hun auto, zonder water, ventilatie en in de hitte, terwijl ze gingen eten in een restaurant in het dorp Urdax in Navarra.

De Guardia Civil ontving een melding over drie honden die werden aangetroffen in de kofferbak van een voertuig en stuurde agenten om te helpen. Ter plaatse waren burgers al bezig met het reanimeren en verkoelen van de honden met water. De Guardia Civil-agenten voegden zich bij de eerste hulp en organiseerden tegelijkertijd voor verdere veterinaire en opvang hulp voor de dieren.

Na behandeling ter plaatse door medewerkers van een nabijgelegen dierenopvangcentrum en geen merkbare verbetering in de gezondheidstoestand van de dieren, werden de honden dringend overgebracht naar een dierenkliniek in Irún, Guipúzcoa (Baskenland). Bij aankomst waren de dieren nog in leven, maar in een zeer kritieke toestand.

Na aankomst bij de kliniek stierf de negen maanden oude Belgische herder Thai aan een ernstige longontsteking. De eenjarige Belgische herder Narco overleed aan orgaanfalen. De vijf maanden oude cane corso (corso italiano) Taiga herwon het bewustzijn en herstelde positief. Na acht dagen werd ze ontslagen uit de kliniek en overgebracht naar een dierenopvangcentrum voor achtergelaten dieren.

De eigenaren van de honden kwamen opdagen op de parkeerplaats toen de honden al werden verzorgd, ondanks herhaalde oproepen via de intercom van het restaurant waren ze niet eerder gekomen. De Franse burgers worden nu beschuldigd van dierenmishandeling, wat kan leiden tot zes tot achttien maanden gevangenisstraf en een specifieke diskwalificatie van twee tot vier jaar voor beroepen, ambachten of handel die te maken hebben met dieren en hun bezit.

Ga naar de inhoud