Stier springt over muur en valt van 15 meter hoog tijdens dorpsfeest Valencia

Stier springt over muur en valt van 15 meter hoog tijdens dorpsfeest Valencia
Beeld: Twitter / screenshot

Stier springt over muur en valt van 15 meter hoog tijdens dorpsfeest Valencia

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Stierengevechten en stierenrennen zijn nog steeds een belangrijk deel van de Spaanse folklore. Ondanks dat vele dierenrechtenactivisten de praktijk aanklagen, worden ze jaarlijks op vele plaatsen georganiseerd. In het Valenciaanse Ontinyent leidde dat dit weekend tot een dodelijk ongeluk.

Tijdens het dorpsfeest ‘El Bou de les Penyes’ in Ontinyent (Valencia) sloeg dit weekend het noodlot toe. De stier ‘Vicioso’ rende met grote snelheid over de Camí Dels Carros straat, toen hij met volle snelheid door een bocht ging. Het dier van 580 kilogram sprong over een muur van meer dan 1,5 meter hoog. Daardoor maakte Vicioso een ongelukkige val van 15 meter. Hij viel op de oever van de río Clariano.  

Vicioso brak door de val een paar van zijn poten. De dierenartsen schatten de verwondingen zo ernstig in dat ze besloten een einde aan zijn leven te maken. Een verantwoordelijke van de veehouderij Hermanos Cali de Moixent betreurde het gebeuren. “Jammer genoeg was er geen andere keuze”.

Ook de organisatoren betreuren het gebeuren. Dierenrechtenactivisten maakten van de gelegenheid gebruik om nog eens aan te klagen hoe stieren worden behandeld tijdens traditionele stierenrennen of stierengevechten als die in Ontinyent. Of er ook effectief iets zal veranderen aan deze hardnekkige traditie blijft uiteraard zeer de vraag.

Ga naar de inhoud