Moeder vraagt 50.000 euro voor gedwongen huwelijk 16-jarige dochter

Moeder vraagt 50.000 euro voor gedwongen huwelijk 16-jarige dochter
Beeld: @guardiacivil / X

Moeder vraagt 50.000 euro voor gedwongen huwelijk 16-jarige dochter

De Guardia Civil politie in Albacete in Castilla-La Mancha heeft een gedwongen huwelijk van een minderjarige van 16 jaar oud voorkomen. De moeder had haar dochter verkocht aan de toekomstige echtgenoot voor de verbazingwekkende som van 50.000 euro. Dit incident legt opnieuw de duistere realiteit van huwelijkshandel en uitbuiting van minderjarigen bloot. 

De Guardia Civil in Albacete kreeg aanvankelijk een melding van de Dienst voor Kinderbescherming van de regionale regering van Castilla-La Mancha. Het tienermeisje in kwestie stond onder toezicht van de overheid vanwege eerdere zorgen over haar welzijn. De minderjarige woonde bij haar moeder waar ze met toestemming en onder toezicht verbleef.

Tijdens het politieonderzoek ontdekten de agenten de schokkende waarheid: de moeder had haar dochter verkocht aan een man met de bedoeling om met het meisje te trouwen in Italië. Dit akkoord was gesloten tijdens een feestje bij het huis van de moeder enkele dagen eerder. De afgesproken ‘bruidsprijs’ bedroeg de verbijsterende som van 50.000 euro. De moeder had reeds een deel van het bedrag ontvangen. De toekomstige ‘echtgenoot’ was van plan het meisje mee te nemen naar Italië voor het huwelijk.

Gezien de extreme ernst van de situatie namen de autoriteiten onmiddellijk stappen om het meisje uit de onveilige omgeving te halen. De Dienst voor Kinderbescherming trok de toestemming voor gezinshereniging in en haalde de tiener weg bij haar moeder. Het meisje werd overgebracht naar een opvangtehuis voor minderjarigen in Albacete.

Haar moeder en de voorgenomen ‘echtgenoot’ werden gearresteerd op verdenking van mensenhandel en uitbuiting van minderjarigen en een diepgaand onderzoek werd gestart om de volledige omvang van dit misdrijf te achterhalen.

De snelle interventie van de autoriteiten was cruciaal om het leven van deze kwetsbare tiener te redden van een afgrijselijke toekomst als gedwongen kinderbruid.

Ga naar de inhoud