De tragedie van Mallorca en waarom een man zijn moeder en broer doodde

De tragedie van Mallorca en waarom een man zijn moeder en broer doodde
Beeld: @policia / X

De tragedie van Mallorca en waarom een man zijn moeder en broer doodde

De stille straten van het pittoreske stadje Manacor op het Spaanse eiland Mallorca werden opgeschrikt door een gruwelijke tragedie. Een verhaal van familiemoord, mentale instorting en onbeschrijfelijk verdriet ontvouwde zich het afgelopen weekend. Een man die worstelde met een sluimerende psychische aandoening pleegde de onvoorstelbare daad van het doden van zijn eigen moeder en broer. 

Manacor, een charmant stadje in het hart van Mallorca, was lange tijd een rustige en vredige plek. Niemand had kunnen vermoeden dat deze vredige omgeving getuige zou zijn van zo’n hartverscheurende tragedie. Afgelopen zondagnacht werd de rust van Manacor wreed verstoord.

Miquel Binimelis Matemalas, een man die worstelde met psychische problemen, raakte in een psychotische toestand en pleegde een onvoorstelbare daad van geweld. Volgens de politie sloeg hij zijn moeder en broer dood met zware voorwerpen, waarna hij brand stichtte op de familieboerderij.

De politie werd gewaarschuwd door meldingen van een brand op de boerderij. Bij aankomst troffen ze de gruwelijke taferelen aan: Het lichaam van Miquel’s broer, Martí, lag badend in een plas bloed in het huis. Het lichaam van hun 82-jarige moeder werd ontdekt nadat de brand was geblust.

Miquel werd gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis voor psychiatrische observatie. Tijdens de arrestatie begon hij betekenisloze zinnen te zeggen en probeerde hij zichzelf pijn te doen. Ook bedreigde hij de agenten en wilde hij hen in brand steken.

Na dagen van verhoor en medische controles, heeft Miquel uiteindelijk toegegeven dat hij in een psychotische aanval zijn eigen moeder en broer doodde. Deze bekentenis deed hij vanuit het regionale ziekenhuis waar hij is opgenomen op de afdeling psychiatrie.

Ga naar de inhoud