Nieuwe extra snelle bootverbinding Gandía-Ibiza-Palma

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe extra snelle bootverbinding Gandía-Ibiza-Palma

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Trasmediterránea heeft recent aangekondigd een extra snelle boot te gaan inzetten op het traject tussen Gandía (Valencia) en Ibiza inclusief verbinding met Palma (Mallorca). Deze dagelijkse route zal de Spaanse rederij vanaf 15 juni gaan uitvoeren met de Milenium Dos die de route met de ferry Volcán de Tijarafe zal aanvullen op dit populaire traject.

Vanaf 15 juni is het mogelijk om met een extra snelle boot vanuit de haven van Gandía in de provincie Valencia binnen 2 uur en 30 minuten op Ibiza te staan en vanaf Ibiza 2 uur en 15 minuten later in de haven van Palma op Mallorca te staan. De totale reis van Gandía naar Palma (Mallorca) duurt volgens de website van Trasmediterránea 4 uur en 30 minuten.

Aan boord van de in 2003 gebouwde Milenium Dos is plaats voor 860 passagiers en 220 auto’s. Deze zogenaamde ‘High Speed Craft’ type catamaran is 98 meter lang en 26,6 meter breed, heeft een laadvermogen van 758 ton en kan een snelheid bereiken van 35 knopen (bijna 65 km).

Naast de nieuwe extra snelle service blijft de reeds bestaande service met de ferry Volcán de Tijarafe bestaan. De reis met deze boot duurt echter 4 uur naar Ibiza en 8 uur naar Palma (Mallorca) maar aan boord kunnen 1.184 passagiers en 215 auto’s.

Kijk op de website van Trasmediterranea voor de actuele prijzen, mogelijkheden, informatie over reizen met een huisdier en meer algemene informatie.

Ga naar de inhoud