ALVIA hogesnelheidstrein bij Zamora ontspoort met een 2 doden tot gevolg

ALVIA hogesnelheidstrein bij Zamora ontspoort met een 1 dode tot gevolg
Beeld: Twitter

ALVIA hogesnelheidstrein bij Zamora ontspoort met een 2 doden tot gevolg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZAMORA – Bij de stad Zamora in Castilië en León is dinsdagmiddag een ALVIA regionale hogesnelheidstrein ontspoort nadat deze in botsing kwam met een auto. Het voorste deel van de trein ontspoorde en kwam naast de rails terecht waardoor een machinist gewond raakte en de andere overleed maar de 180 passagiers aan boord ongedeerd bleven. De inzittende van de auto en een van de machinisten zijn daarbij overleden.

Volgens de eerste nieuwsberichten gaat het om de ALVIA 11553 die de route Ferrol – Madrid afgelegde. Ter hoogte van de gemeente Carvajales de Alba in de provincie Zamora in de autonome regio Castilië en León kwam de trein op het traject Zamora – Ourense dinsdagmiddag rond 16 uur in botsing met een auto die vanaf een brug op de rails terecht was gekomen.

Als gevolg van die botsing ontspoorde de locomotief in het voorste deel van de ALVIA trein waarbij een machniste overleed en de andere gewond raakte. De 180 inzittenden kwamen met de schrik vrij en waren ongedeerd. De bestuurder van de auto die op de rails viel is ook overleden.

De ALVIA is een regionale hogesnelheidstrein die de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE exploiteert. De ALVIA-treinen kunnen gebruikmaken van het gewone treinspoor, dit in tegenstelling tot de AVE hogesnelheidstreinen die een eigen spoorwegnetwerk hebben en over het algemeen ook veel sneller rijden en minder stops hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.