EasyJet begint 1 juli weer met vluchten naar Spanje

EasyJet begint 1 juli weer met vluchten naar Spanje
Beeld: Pixabay

EasyJet begint 1 juli weer met vluchten naar Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 1 juli gaat easyJet weer vliegen naar diverse Europese bestemmingen waaronder 4 bestemmingen in Spanje. Vanaf Schiphol komen er vluchten naar Alicante, Mallorca, Ibiza en Málaga. In juli begint de prijsvechter met 26 bestemmingen en 50% van de capaciteit maar in augustus komen daar meer bestemmingen bij.

Met ingang van 1 juli hervat easyJet de vluchten naar Spanje, Frankrijk en Italië. In feite begint de maatschappij al op 15 juni met vluchten naar enkele bestemmingen waar dit mogelijk zal zijn waaronder Frankrijk, Italië en Groot Brittannië.

Spanje bevindt zich daar nog niet onder omdat, zoals men in Spanje al vaker heeft aangegeven, de grenzen in principe pas op 1 juli opengaan voor de internationale reizigers. Daarom kiest easyJet voor 1 juli in plaats van andere maatschappijen die al eerder willen binnen maar waarbij de reizigers rekening moeten houden met een verplichte quarantaine en het feit dat niet iedereen zomaar Spanje mag en kan komen (en daar hebben wij al zo vaak over geschreven).

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om vanaf Amsterdam-Schiphol naar Ibiza, Mallorca, Alicante en Málaga te vliegen. Maar er zijn buiten Spanje meer bestemmingen zoals Berlijn, Bristol, Catania, Corfu, Dubrovnik, Edinburgh, Geneve, Glasgow, Londen Gatwick, Londen Luton, Manchester, Milaan, Napels, Nice, Olbia, Praag, Pula, Rhodos, Split, Tel Aviv, Verona en Zadar.

Tijdens de vluchten neemt easyJet verschillende veiligheidsmaatregelen. Passagiers en crewleden moeten verplicht mondkapjes dragen en men hanteert strenge schoonmaak- en desinfectieprocedures. Op korte afstandsvluchten serveert de maatschappij geen eten en drinken.

Om alle potentiële vakantiegangers alvast warm te maken is easyJet gestart met een kortingsactie met meer dan 1 miljoen stoelen die goedkoper worden aangeboden.

Ga naar de inhoud