Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid

Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid
Beeld: Twitter

Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Real Madrid heeft een nieuwe trainer, dat wil zeggen, de voorzitter Florentino Pérez heeft opnieuw een oudgediende teruggehaald naar de Koninklijke. De 61-jarige Italiaan Carlo Ancelotti zal de opvolger worden van de Franse Zinedine Zidane die Real Madrid heeft verlaten en eerder ook al voor de tweede keer werd teruggehaald.

Carlo Ancelotti was van 2013 tot 2015 ook al de hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal van Real Madrid. Hij wist toen in 2013/2014 de Champions League te winnen en ook de UEFA Super Cup in 2014, de FIFA Super Cup in 2014 en de Copa del Rey in 2013/14. Hij kon in die twee seizoenen echter geen Spaanse La Liga competitie op naam schrijven.

Ancelotti volgt Zidane op die de club heeft verlaten na een tegenvallend voetbalseizoen. Ancelotti was de trainer van het Engelse Everton en Real Madrid heeft hem daar weggehaald. De afkoopsom is niet bekend gemaakt maar Ancelotti zal tot in ieder geval 30 juni 2024 bij Real Madrid de scepter zwaaien.

De 61-jarige Ancelotti was hij onder meer trainer van Juventus, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München. Zijn grootste successen behaalde hij echter met AC Milan door twee keer de Champions League te winnen.

Ga naar de inhoud