Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid

Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid
Beeld: Twitter

Italiaan Carlo Ancelotti keert terug als hoofdtrainer bij Real Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Real Madrid heeft een nieuwe trainer, dat wil zeggen, de voorzitter Florentino Pérez heeft opnieuw een oudgediende teruggehaald naar de Koninklijke. De 61-jarige Italiaan Carlo Ancelotti zal de opvolger worden van de Franse Zinedine Zidane die Real Madrid heeft verlaten en eerder ook al voor de tweede keer werd teruggehaald.

Carlo Ancelotti was van 2013 tot 2015 ook al de hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal van Real Madrid. Hij wist toen in 2013/2014 de Champions League te winnen en ook de UEFA Super Cup in 2014, de FIFA Super Cup in 2014 en de Copa del Rey in 2013/14. Hij kon in die twee seizoenen echter geen Spaanse La Liga competitie op naam schrijven.

Ancelotti volgt Zidane op die de club heeft verlaten na een tegenvallend voetbalseizoen. Ancelotti was de trainer van het Engelse Everton en Real Madrid heeft hem daar weggehaald. De afkoopsom is niet bekend gemaakt maar Ancelotti zal tot in ieder geval 30 juni 2024 bij Real Madrid de scepter zwaaien.

De 61-jarige Ancelotti was hij onder meer trainer van Juventus, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München. Zijn grootste successen behaalde hij echter met AC Milan door twee keer de Champions League te winnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.