Spaanse pers: Lionel Messi blijft nog twee jaar bij FC Barcelona na verlenging contract

Spaanse pers: Lionel Messi blijft nog twee jaar bij FC Barcelona na verlenging contract
Beeld: Twitter

Spaanse pers: Lionel Messi blijft nog twee jaar bij FC Barcelona na verlenging contract

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Volgens de Spaanse pers zal de Argentijnse voetballer Lionel Messi uiteindelijk toch nog enige tijd bij FC Barcelona blijven. In 2020 zorge Messi voor een aardschok toen hij plots meldde dat hij de Catalaanse club wou verlaten. 

Het lijkt erop dat de FC Barcelona fans nog zeker twee voetbalseizoenen kunnen genieten van het fantastische voetbal van Lionel Messi. De Spaanse sportpers schrijft dat Messi het aanbod van de Catalaanse club heeft geaccepteerd om nog twee jaar bij Barça te blijven.

Het lijkt erop dat het vertrek van de vorige voorzitter Bartolomeu, terugkomst van de nieuwe voorzitter Joan Laporta en de komst van Ronald Koeman als trainer ervoor heeft gezorgd dat Messi zijn vertrek bij de club heeft uitgesteld. Ook de komst van zijn Argentijnse maat Kun Agüero zal mee helpen geholpen bij zijn beslissing om nog twee jaar te blijven.

Vorige week wist de voorzitter Laporta te melden dat de onderhandelingen met Messi over een verlenging van zijn contract positief verliepen. Er werd toen informatie naar de pers gelekt over de mogelijke inhoud van de nieuwe Messi-deal maar daar is nu verder nog niets over bekend gemaakt.

De kans is wel groot dat Messi een salarisverlaging heeft geaccepteerd omdat de Catalaanse club grote financiële problemen heeft vanwege onder andere de corona-pandemie naar ook wanbeleid van de oude clubleiding.

Loopbaan 

De nu 33-jarige Messi heeft zijn leven lang bij FC Barcelona gespeeld. De Pulga (vlo) debuteerde voor het eerst in het eerste elftal van FC Barcelona op 16 november 2003, hij was toen 16 jaar oud en was meteen de jongste debutant ooit bij de Catalaans club. 

Op 16 oktober 2004 gaf de toenmalige coach Frank Rijkaard Messi een kans in een eerste officiële wedstrijd in de Spaanse competitie, tegen stadsgenoot Espanyol. Zijn eerste doelpunt volgde later op 1 mei 2005 in het competitieduel tegen Albacete. Op aangeven van Ronaldinho scoorde Messi als invaller de 2-0 en hij is daarna niet meer gestopt met doelpunten maken.

Na die eerste officiële wedstrijd is Messi uitgegroeid tot de wereldster en werd hij in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers aller tijden.

Ga naar de inhoud