Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen de Europese Unie en eurozone

Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen de Europese Unie en eurozone
Beeld: 123rf

Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen de Europese Unie en eurozone

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat op de lijst van de Europese Unie bovenaan wat betreft de werkloosheid. Het werkloosheidspercentage in Spanje was in april 2021 volgens de cijfers van Eurostat 15,4% wat net iets meer is dan Griekenland met 15,8% (in januari). Het gemiddelde werkloosheidspercentage van de eurozone was 8% en van de Europese Unie 7,3%.

Volgens de berekeningen van Eurostat (PDF) zijn er in de Europese Unie circa 15,4 miljoen mensen die geen baan hebben waarvan 13 miljoen in de eurozone. Vergeleken met de maand maart 2021 is dat respectievelijk 165.000 en 134.000 werklozen meer maar vergeleken met de maand april 2020 is dat respectievelijk 1,4 miljoen en 1,75 miljoen werklozen meer.

Spanje had in de maand april een werkloosheidspercentage van 15,4% wat meer is dan het percentage in Griekenland dat in januari 15,8% was (de cijfers van april zijn voor dat land niet bekend). Spanje had in april volgens de lijst 3,46 miljoen werklozen terwijl dat in Griekenland in janurai 726.000 werklozen was.

Boven het gemiddelde van de eurozone van 8% staan Italië met 10,7%, Cyprus met 9,4% en Zweden met 9,1%. Frankrijk heeft een werkloosheidspercentage van 7,3% terwijl dat in Duitsland 4,4% is, in Portugal 6,9% en in Ierland 5,8%. Het laagste werkloosheidspercentage is te vinden in Polen met 3,1%, Nederland met 3,4% en Tsjechië met 3,4%. België had in april een werkloosheidspercentage van 5,3%

Ter verduidelijking, de eurozone (EA19) bestaat uit de 19 landen België, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Finland.

De Europese Unie (EU27) bestaat uit de 27 landen België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije , Finland en Zweden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.