Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout

Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout
Beeld: @MickJagger / twitter

Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – The Rolling Stones zijn hun Europese tour SIXTY op 1 juni in Madrid begonnen en Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood hebben voor het waarschijnlijk laatste concert ooit in Spanje enkele dagen in de Spaanse hoofdstad doorgebracht. Mick Jagger heeft bijna incognito door de stad kunnen wandelen en heeft diverse plaatsen bezocht, waaronder het Museo Reina Sofía.

En in dat museum heeft de The Rolling Stones zanger natuurlijk de Guernica van Pablo Picasso bezocht. Maar daarbij heeft Mick Jagger een grote fout gemaakt, hij heeft zich laten fotograferen voor het grote schilderij, iets wat absoluut niet is toegestaan in het museum.

Daar moet wel bijgezegd worden dat Mick Jagger het museum helemaal alleen bezocht want op dinsdag is het Museo Reina Sofía eigenlijk gesloten. Maar natuurlijk wilden ze de deur wel voor de legendarische zanger openen. Het museum heeft na de publicatie van de foto gereageerd op het nieuws dat ze de zanger mondeling toestemming gaven om een foto te maken vanwege de ‘kwaliteit van het bezoek’.

Het maken van een foto van de Guernica is normaal gesproken niet toegestaan vanwege onder andere beeldrechten maar meer nog om om drukte en ander gedrag te vermijden dat de ‘kwaliteit’ van het bezoek zou kunnen verminderen. Het fotoverbod heeft volgens het museum niets te maken met het verminderen van de kwaliteit van het schilderij.

Ga naar de inhoud