Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout

Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout
Beeld: @MickJagger / twitter

Mick Jagger geniet van Madrid maar maakt een grote fout

MADRID – The Rolling Stones zijn hun Europese tour SIXTY op 1 juni in Madrid begonnen en Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood hebben voor het waarschijnlijk laatste concert ooit in Spanje enkele dagen in de Spaanse hoofdstad doorgebracht. Mick Jagger heeft bijna incognito door de stad kunnen wandelen en heeft diverse plaatsen bezocht, waaronder het Museo Reina Sofía.

En in dat museum heeft de The Rolling Stones zanger natuurlijk de Guernica van Pablo Picasso bezocht. Maar daarbij heeft Mick Jagger een grote fout gemaakt, hij heeft zich laten fotograferen voor het grote schilderij, iets wat absoluut niet is toegestaan in het museum.

Daar moet wel bijgezegd worden dat Mick Jagger het museum helemaal alleen bezocht want op dinsdag is het Museo Reina Sofía eigenlijk gesloten. Maar natuurlijk wilden ze de deur wel voor de legendarische zanger openen. Het museum heeft na de publicatie van de foto gereageerd op het nieuws dat ze de zanger mondeling toestemming gaven om een foto te maken vanwege de ‘kwaliteit van het bezoek’.

Het maken van een foto van de Guernica is normaal gesproken niet toegestaan vanwege onder andere beeldrechten maar meer nog om om drukte en ander gedrag te vermijden dat de ‘kwaliteit’ van het bezoek zou kunnen verminderen. Het fotoverbod heeft volgens het museum niets te maken met het verminderen van de kwaliteit van het schilderij.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.