Tarragona krijgt een nieuw privé ziekenhuis vlakbij winkelcentrum Les Gavarres

Tarragona krijgt een nieuw privé ziekenhuis vlakbij winkelcentrum Les Gavarres
Beeld: Thor Private Equity Spain

Tarragona krijgt een nieuw privé ziekenhuis vlakbij winkelcentrum Les Gavarres

TARRAGONA – De promotor Thor Private Equity Spain heeft de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een hagelnieuw ziekenhuis in de stad Tarragona. Deze komt te liggen achter het Les Gavarres winkelgebied, niet ver van de grote Carrefour hypermarkt en Bauhaus bouwmarkt. Als alles volgens plan verloopt moet de bouw nog eind dit jaar of begin volgend jaar beginnen. Het geheel heeft een kostenplaatje van 60 miljoen euro.

De provinciale hoofdstad Tarragona aan de Costa Dorada heeft al meerdere ziekenhuizen waaronder Joan XXIII, Santa Tecla en Monegal terwijl ook de nabijgelegen stad Reus diverse ziekenhuizen heeft waaronder Sant Joan en Centre Mq Reus. Maar klaarblijkelijk is dat nog niet genoeg en heeft Thor Private Equity Spain, dat zichzelf omschrijft als een ontwikkelaar van gezondheids- en ziekenhuisruimten en niet bekend wil staan als investeringsfonds, besloten nog een privé ziekenhuis te bouwen.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt de naam ‘Hospital General de Tarragona’ en moet in 2025 open gaan. Er komen naast 120 eenpersoonskamers ook acht acht operatiekamers met de nieuwste technologie op de markt, een fysiotherapieruimte, een cafetaria, extractiekamers, zes eerstehulpafdelingen, 62 poliklinieken, mammografie, radiologie en echografie, opleidingsruimten, laboratoria, een ruimte voor verloskunde, endoscopie, neonaten, acht intensive care-afdelingen en 350 parkeerplaatsen. En dat alle omgeven door veel groen en aangelegde tuinen.

Binnen het ziekenhuiscomplex wordt ook een gemedicaliseerde bejaardentehuis geïntegreerd dat met een herstelruimte tot doel heeft om een ​​uitgebreid en compleet gezondheidscentrum te creëren. Het is een privé ziekenhuis (zoals Monegal in Tarragona) en dus geen openbaar ziekenhuis (zoals Joan XXIII in Tarragona).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.