Search
menu
Search

Even bezorgdheid in San Sebastián omwille van mogelijke Ebola-patiënt

Even bezorgdheid in San Sebastián omwille van mogelijke Ebola-patiënt
Beeld: via 123rf

Even bezorgdheid in San Sebastián omwille van mogelijke Ebola-patiënt

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de Baskische badstad San Sebastián gingen even de alarmbellen af. Een patiënt uit de Centraal-Afrikaanse Republiek werd er opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van Ebola. Het protocol trad in werking, maar de autoriteiten verklaarden al snel dat het erg onwaarschijnlijk was dat het effectief om de gevaarlijke en erg besmettelijke ziekte ging. 

De bezorgdheid ontstond in het ziekenhuis van Osakidetza, toen een vrouwelijke patiënte werd binnengebracht met symptomen die leken op die van ebola. Ebola is een erg dodelijk en besmettelijk virus dat vooral in delen van Afrika af en toe tot kopzorgen leidt. Het veroorzaakt ernstige interne bloedingen en ontstekingen die vaak de dood tot gevolg hebben. Ook in Europese ziekenhuizen bestaan strenge veiligheidsnormen voor dergelijke aandoeningen.

Volgens de onderdirecteur, dokter Xabier Zubeldia, werd gelukkig snel gehandeld in het ziekenhuis. Het protocol trad onmiddellijk in actie. De vrouw werd geïsoleerd en volgens de grootste veiligheidsnormen behandeld. Ze is ondertussen in stabiele toestand en ligt op de afdeling ernstige infecties van het Universitaire Ziekenhuis van San Sebastián.

Volgens de onderdirecteur is de rust ondertussen echter al teruggekeerd, aangezien het bij nader inzien erg onwaarschijnlijk is dat het om ebola gaat. Tot de definitieve resultaten bekend zijn, wordt echter geen enkel risico genomen.

Ga naar de inhoud