Het drama van Julen die in een put viel in Málaga is nu op Netflix te zien

netflix
Beeld: netflix

Het drama van Julen die in een put viel in Málaga is nu op Netflix te zien

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In januari 2019, voltrok zich een tragisch ongeval in Totalán (Málaga) toen de 2-jarige jongen Julen Rosello in een diepe, smalle put viel. De put was ongeveer 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed, wat de reddingsoperatie aanzienlijk bemoeilijkte. Toen het nieuws over de tragedie zich verspreidde, verzamelden specialisten en vrijwilligers zich in de hoop Julen te redden. Ze hebben dag en nacht gewerkt, in een race tegen de klok, gebruikmakend van complexe technieken zoals het boren van een parallelle tunnel en vervolgens een horizontale verbinding om bij Julen te komen.

Helaas, na een intensieve zoektocht van 13 dagen, werd Julen dood aangetroffen. Hoewel de reddingspoging niet het gewenste resultaat had, toonde het de vastberadenheid en het medeleven van mensen over de hele wereld. De tragedie van Julen heeft de wereld bewust gemaakt van de noodzaak om verlaten boorputten beter te beveiligen om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Dit waargebeurde drama is vanaf nu als documentaire op Netflix te zien onder de titel ‘13 días’, wat verwijst naar de 13-daagse zoektocht naar Julen. In totaal zijn er drie afleveringen waarin te zien is wat zich allemaal afspeelde rondom de redding van Julen. Ook komen de ouders van Julen aan het woord en worden vragen gesteld aan reddingswerkers die betrokken waren bij de moeilijke redding van de 2-jarige jongen.

Zelfs te midden van de uitdagingen en de vermoeidheid die zich opstapelde na twaalf dagen vol inspanning, gaven de reddingsteams nooit hun hoop op om de kleine jongen levend te redden. Maar op de dertiende dag, om 1:25 uur ’s nachts, werd zijn lichaam helaas gevonden. Uit de autopsie bleek dat hij was overleden op de dag dat hij in de put viel.

Ga naar de inhoud