skip to Main Content
Na een witte haai nu ook walvissen voor de kust van Mallorca gezien (video)
ARCHIEFFOTO / Wikimedia

Na een witte haai nu ook walvissen voor de kust van Mallorca gezien (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Walvissen voor de kust van Sóller op Mallorca

ARCHIEFFOTO / Wikimedia

PALMA – Nadat afgelopen donderdag volgens wetenschappers een witte haai of mensenhaai voor de kust van het natuurgebied Cabrera bij Mallorca zwom, hebben andere onderzoekers van Mallorca Blue diverse walvissen voor de kust van Sóller gefilmd. Het gaat om exemplaren van de gewone vinvis ofwel rorcual común in het Spaans (Balaenoptera physalus).

Deze walvissoort wordt wel vaker gezien voor de Spaanse kust in de Middellandse Zee maar vaak gebeurd dat in de koudere maanden en niet zo snel gedurende de zomer. De opnames werden gemaakt door Carlos Seguí en geplaatst op de Facebookpagina van Mallorca Blue.

De gewone vinvis is het op een na grootste dier op aarde en kan tot wel 27 meter lang worden en 70 ton wegen. Voor de kust van de Balearen maar ook bij de Canarische Eilanden en langs de gehele Middellandse Zeekust en Atlantische Oceaan worden wel vaker dolfijnen gezien maar deze worden niet altijd op video vastgelegd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken