Na een witte haai nu ook walvissen voor de kust van Mallorca gezien (video)

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Nadat afgelopen donderdag volgens wetenschappers een witte haai of mensenhaai voor de kust van het natuurgebied Cabrera bij Mallorca zwom, hebben andere onderzoekers van Mallorca Blue diverse walvissen voor de kust van Sóller gefilmd. Het gaat om exemplaren van de gewone vinvis ofwel rorcual común in het Spaans (Balaenoptera physalus).

Deze walvissoort wordt wel vaker gezien voor de Spaanse kust in de Middellandse Zee maar vaak gebeurd dat in de koudere maanden en niet zo snel gedurende de zomer. De opnames werden gemaakt door Carlos Seguí en geplaatst op de Facebookpagina van Mallorca Blue.

De gewone vinvis is het op een na grootste dier op aarde en kan tot wel 27 meter lang worden en 70 ton wegen. Voor de kust van de Balearen maar ook bij de Canarische Eilanden en langs de gehele Middellandse Zeekust en Atlantische Oceaan worden wel vaker dolfijnen gezien maar deze worden niet altijd op video vastgelegd.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

dank u wel Carlos om dit te delen

Wat mooi dat filmpje. Hartelijk dank. Super

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.