skip to Main Content
Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon
Voorbeeldfoto / Twitter

Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

VALLADOLID – De politie in de stad Valladolid heeft een 27-jarige vrouw gearresteerd voor dierenmishandeling en verwaarlozing van haar hond. Afgelopen 27 juni kreeg de politie een melding binnen van een hond op een balkon waarbij deze zich vol in de zon bevond. De hond is uiteindelijk overleden door een hitteberoerte terwijl de bazin werd aangehouden.

Nadat de politie met medewerking van de brandweer het balkon op was gegaan en men de hond vastgebonden op het oververhitte terras levenloos aantrof, stelde een dierenarts na het lezen van de microchip vast dat de eigenaresse van de woning ook de bazin is van de overleden hond.

Met deze bevestigingen en de resultaten van de autopsie kon de politie de 27-jarige vrouw arresteren voor dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing met dood tot gevolg van haar hond.

Op 27 juni stegen de temperaturen in Valladolid in de autonome regio Castilla y León op tot zo’n 40 graden en uiteraard is dat fataal voor mens en dier die zich gedurende lange tijd volop in de zon bevindt. Daarnaast was de hond vastgebonden op het kleine oververhitte terras waardoor het dier geen kant op kon.

Het is niet bekend of de vrouw nog steeds vastzit of dat ze weer op vrije voeten is gesteld. Ook weet men niet wat de mogelijke geld – en/of celstraf kan zijn in dit geval.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Vorig jaar hier in Portugal, n Belgische verhuurt gedeelten v haar woning aan toeristen, CONTINUE was de hond van die huurders op het balkon aan zichzelf overgelaten, bloedheet hier in de zomer 45º . Kwamen die toeristen tegen 17 u of later aansloffen en de zoon ging dan t balkon op, snauwde t eea tegen de hond en dan lieten ze m daar weer alleen. Nou ik heb zodanig geschreeuwd dat zij naar t balkon kwamen en deden alsof ze me niet begrepen, ik heb toen GBR en POLICIA gekrijst en even daarna werd de hond v h balkon gehaald en naar binnen genomen… ze begrepen me kennelijk toch…. de eigenares vt huis aangesproken… ja de hond mocht niet binnen zei zij… kon ze verder nx aan doen, ik zei jawel! Dat kunt u WEL! Niet verhuren aan mensen die hun dieren op t balkon achterlaten! t Dier was WANHOPIG! Stond continue op zijn achterpoten tegen de balkon rand aan en maar blaffen… Ik hou mijn hart al vast voor deze zomer, wat zijn er toch ontiegelijk veel #tanteKaUwTheemensen!

 2. Helemaal met iedereen eens voor meer dan 100% Dit mens moet zelf eens in de
  brandende zon zitten….waarvoor moest ze zo nodig een hond vraag je je dan af?!
  Maar waarom moeten mimi en linda zo met de vleeswaren over tafel gaan ???
  praten ze altijd zo? het is zo goor. sorry

  1. Wat heeft dit met vleeswaren te maken RLS ? Beter lezen!! het gaat om dat misselijk makende rotwijf die geen dier waard is!! vind jij het normaal dat dat hondje zo’n harde dood is gestorven? het lijkt er wel op! ik hoop echt dat het haar ook zo zal vergaan!!! en ik ben niet de enige!! als het aan mij lag ging ze de grond in met haar hoofd er boven uit!! in de GLOEIENDE ZON !!! laat haar maar langzaam in de gloeiende zon kapot gaan!! daar heb ik geen greintje medelijden mee!! en vele met mij…..

 3. Steeds veel oververhitte reacties bij zulke berichten.
  Als men zoiets toewenst aan zulke onverantwoorde mensen ben je als mens ook niet beter.
  De enige mogelijkheden voor een rechter zouden MOETEN zijn:
  – minimum 3 maanden verplicht werken in opvangcentra
  – levenslang verbod om dieren te houden
  – bij de meest erge gevallen minimum 3j effectief gevangenis want bij minder dan 2j gaan ze zelfs niet naar de cel

 4. Helaas is dit schering en inslag in Spanje. Ze kunnen en of weten niet om te gaan met huisdieren (honden) in de meeste gevallen.
  En alstublieft kom niet met het valt wel mee tegenwoordig. Het is nog steeds dweilen met de kraan open. Mentaliteit moet gewoon om. In huis a mag de hond naar binnen wordt uitgelaten en in huis b (ernaast) ligt de hond aan een ketting van een meter lengte, al jaren.

  1. Mee eens Anton, ze leren het nooit.
   Sterker nog: het interesseert ze geen bal.
   Steeds weer zie en hoor ik honden die op kleine terassen zich schor blaffen.
   Daarvoor hou je toch geen hond ?…..

   1. Ik heb mijn huis te koop wegens buren die hun 3 honden de hele dag alleen op het terras laten zonder zicht.Heb al vele keren naar de rechtbank geweest zonder resultaat.Wat die dure advocaten mij nooit hebben verteld is dat ik burgerlijk moest dagvaarden.Nu is er naar het schijnt een nieuwe wet.Wat ik wel moet zeggen,ik word hier heel hard tegen gewerkt.De Spaanse buren die naast het huis wonen zijn hardhandig aangepakt en komen niet meer naar hun eigen huis.
    Na 5 jaar zo te moeten leven ben ik chronisch zenuwziek geworden,afstand van de 3 honden van mijn gevel 7 meters,per seconde 6 blaffen.Vorig jaar had ik een brief van de immo gekregen dat na talrijke bezoeken iedereen klaagde over het continue geblaf.Ik kan mijn terras van 6 meters niet gebruiken,kan mijn hus niet ventileren,onbewoonbaar en onverkoopbaar.Ik ben weeral bezig met een andere advocaat te zoeken,de laatse vroeg 3000 euro cash als voorschot OM TE BEGINNEN !!!.Hel !!!!(Toen ik het huis kocht waren er heen honden te bespeuren).

    1. Ik kan wel even langskomen hoor, dan is het zo afgelopen. Zonder geweld krijg ik iedereen weg. Zo ook mijn buren, de ene mishandelde haar 2 jarig kind op gruwelijke wijze. Kind is weggehaald. Andere kant een crimineel die gezocht werd, die op laten pakken. Gewoon het internet opgaan en uitzoeken wie ze zijn, heel vaak hebben ze andere “activiteiten” waarop je ze mooi kan aanpakken!

     1. Sedert een jaar hebben wij een probleem met de honden van onze gebuur, dit soms zonder ophouden gedurende de nacht (2 a 3 uur) blaffen zonder ophouden en zonder reden. Ongeveer 20 maal heb ik de locale politie gebeld met de vraag dit te laten stoppen. Ik heb de naam niet van de buurman en als ik dat navraag via de politie, de burgemeester, een advocaat van de verzekering ARAG, zeggen zij dat ik de naam van de buurman niet kan krijgen. Hierdoor kan ik, volgens de advocaat geen gerechtelijke procedure opstarten. Kan Judith mij hierbij helpen om dit probleem op te lossen?

    2. Hi Johnny, wat naar om te horen. Wij begrijpen je helemaal. Je wordt er gek van en vooral ook dat tijdens de koop er blijkbaar geen honden waren. Vraagje: Weet jij wat dat voor nieuwe wet is?

     1. Hi Freddie, ik kan zeker helpen, waar woont u? Deze mama heeft voor heel wat hetere vuren gestaan haha..

 5. Wat een verstand van dat kutwijf! Ik hoop dat het hele dorp zich over haar heen stort….en ook een dikke week vast bind in de gloeiende zon….en dan hopen dat ze haar hond achter na gaat….. karma zal haar weten te vinden….ba ba….dat is geen vrouw…..dat is een stuk vuil waar je je voeten nog niet eens op wil af vegen!!!!

  1. Ben het helemaal met je eens, wat een kutwijf , wat een hufter om je hond vast te binden in die hitte op dat balkonnetje, zuks moet je opsluiten , voor jaren, meer is die hufter niet waard !!!

 6. Dit soort artikelen doen bij iedereen (terecht!) de haren overeind staan! Hoe beroerd moet deze stumper zich gevoeld hebben. Wat een monster van een mens. Hopelijk een hele hoge straf!!

 7. ze moesten haar zelf vastbinden op haar terras…schandalig…hebben die mensen nu echt geen verstand…

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by