Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon
Beeld: Voorbeeldfoto / Twitter

Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – De politie in de stad Valladolid heeft een 27-jarige vrouw gearresteerd voor dierenmishandeling en verwaarlozing van haar hond. Afgelopen 27 juni kreeg de politie een melding binnen van een hond op een balkon waarbij deze zich vol in de zon bevond. De hond is uiteindelijk overleden door een hitteberoerte terwijl de bazin werd aangehouden.

Nadat de politie met medewerking van de brandweer het balkon op was gegaan en men de hond vastgebonden op het oververhitte terras levenloos aantrof, stelde een dierenarts na het lezen van de microchip vast dat de eigenaresse van de woning ook de bazin is van de overleden hond.

Met deze bevestigingen en de resultaten van de autopsie kon de politie de 27-jarige vrouw arresteren voor dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing met dood tot gevolg van haar hond.

Op 27 juni stegen de temperaturen in Valladolid in de autonome regio Castilla y León op tot zo’n 40 graden en uiteraard is dat fataal voor mens en dier die zich gedurende lange tijd volop in de zon bevindt. Daarnaast was de hond vastgebonden op het kleine oververhitte terras waardoor het dier geen kant op kon.

Het is niet bekend of de vrouw nog steeds vastzit of dat ze weer op vrije voeten is gesteld. Ook weet men niet wat de mogelijke geld – en/of celstraf kan zijn in dit geval.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.