Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – De politie in de stad Valladolid heeft een 27-jarige vrouw gearresteerd voor dierenmishandeling en verwaarlozing van haar hond. Afgelopen 27 juni kreeg de politie een melding binnen van een hond op een balkon waarbij deze zich vol in de zon bevond. De hond is uiteindelijk overleden door een hitteberoerte terwijl de bazin werd aangehouden.

Nadat de politie met medewerking van de brandweer het balkon op was gegaan en men de hond vastgebonden op het oververhitte terras levenloos aantrof, stelde een dierenarts na het lezen van de microchip vast dat de eigenaresse van de woning ook de bazin is van de overleden hond.

Met deze bevestigingen en de resultaten van de autopsie kon de politie de 27-jarige vrouw arresteren voor dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing met dood tot gevolg van haar hond.

Op 27 juni stegen de temperaturen in Valladolid in de autonome regio Castilla y León op tot zo’n 40 graden en uiteraard is dat fataal voor mens en dier die zich gedurende lange tijd volop in de zon bevindt. Daarnaast was de hond vastgebonden op het kleine oververhitte terras waardoor het dier geen kant op kon.

Het is niet bekend of de vrouw nog steeds vastzit of dat ze weer op vrije voeten is gesteld. Ook weet men niet wat de mogelijke geld – en/of celstraf kan zijn in dit geval.

Ga naar de inhoud