Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon

Politie arresteert vrouw vanwege vastbinden hond op oververhit balkon
Beeld: Voorbeeldfoto / Twitter

VALLADOLID – De politie in de stad Valladolid heeft een 27-jarige vrouw gearresteerd voor dierenmishandeling en verwaarlozing van haar hond. Afgelopen 27 juni kreeg de politie een melding binnen van een hond op een balkon waarbij deze zich vol in de zon bevond. De hond is uiteindelijk overleden door een hitteberoerte terwijl de bazin werd aangehouden.

Nadat de politie met medewerking van de brandweer het balkon op was gegaan en men de hond vastgebonden op het oververhitte terras levenloos aantrof, stelde een dierenarts na het lezen van de microchip vast dat de eigenaresse van de woning ook de bazin is van de overleden hond.

Met deze bevestigingen en de resultaten van de autopsie kon de politie de 27-jarige vrouw arresteren voor dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing met dood tot gevolg van haar hond.

Op 27 juni stegen de temperaturen in Valladolid in de autonome regio Castilla y León op tot zo’n 40 graden en uiteraard is dat fataal voor mens en dier die zich gedurende lange tijd volop in de zon bevindt. Daarnaast was de hond vastgebonden op het kleine oververhitte terras waardoor het dier geen kant op kon.

Het is niet bekend of de vrouw nog steeds vastzit of dat ze weer op vrije voeten is gesteld. Ook weet men niet wat de mogelijke geld – en/of celstraf kan zijn in dit geval.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
17 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Vorig jaar hier in Portugal, n Belgische verhuurt gedeelten v haar woning aan toeristen, CONTINUE was de hond van die huurders op het balkon aan zichzelf overgelaten, bloedheet hier in de zomer 45º . Kwamen die toeristen tegen 17 u of later aansloffen en de zoon ging dan t balkon op, snauwde t eea tegen de hond en dan lieten ze m daar weer alleen. Nou ik heb zodanig geschreeuwd dat zij naar t balkon kwamen en deden alsof ze me niet begrepen, ik heb toen GBR en POLICIA gekrijst en even daarna werd de hond v h balkon gehaald… Lees verder »

Helemaal met iedereen eens voor meer dan 100% Dit mens moet zelf eens in de
brandende zon zitten….waarvoor moest ze zo nodig een hond vraag je je dan af?!
Maar waarom moeten mimi en linda zo met de vleeswaren over tafel gaan ???
praten ze altijd zo? het is zo goor. sorry

Wat heeft dit met vleeswaren te maken RLS ? Beter lezen!! het gaat om dat misselijk makende rotwijf die geen dier waard is!! vind jij het normaal dat dat hondje zo’n harde dood is gestorven? het lijkt er wel op! ik hoop echt dat het haar ook zo zal vergaan!!! en ik ben niet de enige!! als het aan mij lag ging ze de grond in met haar hoofd er boven uit!! in de GLOEIENDE ZON !!! laat haar maar langzaam in de gloeiende zon kapot gaan!! daar heb ik geen greintje medelijden mee!! en vele met mij…..

Mag er niet aan denken hoe dat dier geleden heeft, hopelijk volgt er een gepaste straf

Steeds veel oververhitte reacties bij zulke berichten.
Als men zoiets toewenst aan zulke onverantwoorde mensen ben je als mens ook niet beter.
De enige mogelijkheden voor een rechter zouden MOETEN zijn:
– minimum 3 maanden verplicht werken in opvangcentra
– levenslang verbod om dieren te houden
– bij de meest erge gevallen minimum 3j effectief gevangenis want bij minder dan 2j gaan ze zelfs niet naar de cel

Helaas is dit schering en inslag in Spanje. Ze kunnen en of weten niet om te gaan met huisdieren (honden) in de meeste gevallen.
En alstublieft kom niet met het valt wel mee tegenwoordig. Het is nog steeds dweilen met de kraan open. Mentaliteit moet gewoon om. In huis a mag de hond naar binnen wordt uitgelaten en in huis b (ernaast) ligt de hond aan een ketting van een meter lengte, al jaren.

Mee eens Anton, ze leren het nooit.
Sterker nog: het interesseert ze geen bal.
Steeds weer zie en hoor ik honden die op kleine terassen zich schor blaffen.
Daarvoor hou je toch geen hond ?…..

Ik heb mijn huis te koop wegens buren die hun 3 honden de hele dag alleen op het terras laten zonder zicht.Heb al vele keren naar de rechtbank geweest zonder resultaat.Wat die dure advocaten mij nooit hebben verteld is dat ik burgerlijk moest dagvaarden.Nu is er naar het schijnt een nieuwe wet.Wat ik wel moet zeggen,ik word hier heel hard tegen gewerkt.De Spaanse buren die naast het huis wonen zijn hardhandig aangepakt en komen niet meer naar hun eigen huis. Na 5 jaar zo te moeten leven ben ik chronisch zenuwziek geworden,afstand van de 3 honden van mijn gevel 7… Lees verder »

Ik kan wel even langskomen hoor, dan is het zo afgelopen. Zonder geweld krijg ik iedereen weg. Zo ook mijn buren, de ene mishandelde haar 2 jarig kind op gruwelijke wijze. Kind is weggehaald. Andere kant een crimineel die gezocht werd, die op laten pakken. Gewoon het internet opgaan en uitzoeken wie ze zijn, heel vaak hebben ze andere “activiteiten” waarop je ze mooi kan aanpakken!

Sedert een jaar hebben wij een probleem met de honden van onze gebuur, dit soms zonder ophouden gedurende de nacht (2 a 3 uur) blaffen zonder ophouden en zonder reden. Ongeveer 20 maal heb ik de locale politie gebeld met de vraag dit te laten stoppen. Ik heb de naam niet van de buurman en als ik dat navraag via de politie, de burgemeester, een advocaat van de verzekering ARAG, zeggen zij dat ik de naam van de buurman niet kan krijgen. Hierdoor kan ik, volgens de advocaat geen gerechtelijke procedure opstarten. Kan Judith mij hierbij helpen om dit probleem op te lossen?

Hi Judith
Ik woon in Javea (Alicante), je kan mij contacteren via mijn email,
freddy.devos1@gmail.com

Hi Johnny, wat naar om te horen. Wij begrijpen je helemaal. Je wordt er gek van en vooral ook dat tijdens de koop er blijkbaar geen honden waren. Vraagje: Weet jij wat dat voor nieuwe wet is?

Hi Freddie, ik kan zeker helpen, waar woont u? Deze mama heeft voor heel wat hetere vuren gestaan haha..

Wat een verstand van dat kutwijf! Ik hoop dat het hele dorp zich over haar heen stort….en ook een dikke week vast bind in de gloeiende zon….en dan hopen dat ze haar hond achter na gaat….. karma zal haar weten te vinden….ba ba….dat is geen vrouw…..dat is een stuk vuil waar je je voeten nog niet eens op wil af vegen!!!!

Ben het helemaal met je eens, wat een kutwijf , wat een hufter om je hond vast te binden in die hitte op dat balkonnetje, zuks moet je opsluiten , voor jaren, meer is die hufter niet waard !!!

Dit soort artikelen doen bij iedereen (terecht!) de haren overeind staan! Hoe beroerd moet deze stumper zich gevoeld hebben. Wat een monster van een mens. Hopelijk een hele hoge straf!!

ze moesten haar zelf vastbinden op haar terras…schandalig…hebben die mensen nu echt geen verstand…

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.