Hoogste temperatuur tot nu toe dit jaar 42 graden in Xàtiva (Valencia)

Hoogste temperatuur tot nu toe dit jaar 42 graden in Xàtiva (Valencia)
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur tot nu toe dit jaar 42 graden in Xàtiva (Valencia)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is extreem warm in Spanje en op veel plaatsen komt het kwik makkelijk boven de 35 graden en zelfs boven de 40 graden. Dat gebeurde de afgelopen dagen al in het zuiden van Spanje zoals in Andalusië en Extremadura maar op 1 juli werd de hoogste temperatuur tot nu toe dit jaar gemeten in Xàtiva in de provincie Valencia met 42 graden.

De hoogste temperaturen van Spanje werden gemeten in de autonome regio Valencia en in Murcia. De hoogst gemeten temperatuur tot nu toe dit jaar werd door de Spaanse weerdienst Aemet geregistreerd in Xàtiva (Valencia) met 42 graden (al wordt er ook niet officieel geschreven over 42,2 graden). 

In Molina de Segura (Murcia) werd het ook erg warm met 41 graden terwijl het 40,9 graden werd in Archena (Murcia) en 40,7 graden in Ontinyent (Valencia). In Calasparra (Murcia) werd het ook 40,7 graden, in Caravaca de la Cruz (Murcia) 40,4 graden, in Cieza (Murcia) 40 graden, Carcaixent (Valencia) 39,7 graden, Abla (Almería) 39,6 graden en in Orihuela (Alicante) 39,5 graden.

Hoogste ooit

Op donderdag 13 juli 2017 om 17.10 uur werd in de gemeente Montoro in de provincie Córdoba de tot nu toe officieel hoogste temperatuur gemeten van 47,3 graden. Daarmee werd het oude record uit 1994 met slechts een tiende graad vervangen.

Op 4 juli 1994 werd namelijk bij het observatorium Alfonso X el Sabio in Murcia de tot dan hoogste temperatuur ooit gemeten (sinds dat men het meet) van Spanje met 47,2 graden.

Op 23 juli 1995 kwam de stad Córdoba al eens dicht bij het oude record toen het 46,6 graden werd, net zoals die dag in Sevilla.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.