Voor het eerst geen buitenlandse toeristen in de maand mei in Spanje

Voor het eerst geen buitenlandse toeristen in de maand mei in Spanje
Beeld: 123rf

Voor het eerst geen buitenlandse toeristen in de maand mei in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elke maand publiceren het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) en Frontur de cijfers wat betreft het aantal buitenlandse vakantiegangers een maand daarvoor. Begin juli heeft het INE dus de cijfers gepresenteerd over de maand mei waarin er geen buitenlandse toeristen zijn gemeld. Dat is natuurlijk ook logisch omdat Spanje zich in een noodtoestand bevond en het reizen naar Spanje niet mogelijk was.

Het Instituto Nacional de Estadística (INE) heeft deze donderdag zoals elke maand de cijfers wat betreft het internationale toerisme gepubliceerd. Omdat het dit keer over de cijfers van de maand mei gaat heeft het INE eigenlijk niet gepubliceerd want het aantal buitenlandse toeristen was nul (0) in de maand mei.

In mei was Spanje ‘op slot’ en bevond het land zich in een diepe corona-crisis met o.a. gesloten grenzen waardoor op enkele uitzonderingen na niemand van buiten Spanje naar het land mocht reizen en zeker niet om vakantie te vieren. Daarom heeft het INE ook niet veel te melden op de totaalcijfers van 2020 tot de maand mei na dan.

In de lijst die HIER als Excel te downloaden is staat bij alle landen een 0 als aantal toeristen, dus ook bij Nederland en België. Tot nu toe zijn er 459.802 Nederlanders naar Spanje gekomen, bijna 64% minder dan dezelfde periode in 2019. Het aantal Belgen daalde ook met 63% naar 317.588 toeristen tot nu toe (wat dus eigenlijk tot 15 maart is, toen werd de noodtoestand afgekondigd). In totaal zijn er tot nu toe 17.429,771 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, bijna 61% minder dan in dezelfde periode in 2019.

In 2019 waren er tot eind juni al 38.173.774 internationale vakantiegangers naar Spanje gekomen waarvan 1.670.697 Nederlanders en 1.119.197 Belgen. 2019 werd uiteindelijk afgesloten met een nieuw record aan buitenlandse toeristen met 83,7 miljoen vakantiegangers … aantallen die dit jaar zeker niet meer gehaald gaan worden.

Ga naar de inhoud