Aragón wil niets weten van de 2030 Olympische winterspelen met de naam Pirineus-Barcelona

Aragón wil niets weten van de 2030 Olympische winterspelen met de naam Pirineus-Barcelona
Beeld: Wikimedia

Aragón wil niets weten van de 2030 Olympische winterspelen met de naam Pirineus-Barcelona

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Spanje wil zich aanmelden als gastland van de Olympische Winterspelen van 2030 die plaats moeten vinden in Catalonië en Aragón. Beide regio’s hebben al eens aangegeven voorstander te zijn van dat idee maar Aragón eist wel andere voorwaarden en een gelijke behandeling van de autonome regio’s waar de wintersport disciplines plaats moeten vinden.

Zo is men in Aragón niet blij met de voorlopige naam Pirineus-Barcelona waarin wel verwezen wordt naar de stad Barcelona waar geen disciplines worden uitgeoefend maar niet naar bijvoorbeeld de provincie Huesca waar op de skipistes wel dischiplines plaats kunnen vinden. De verwijzing naar de Pyreneeën alleen in de naam is niet genoeg voor Aragón, aldus de regionale premier Javier Lambán.

De naam die nu bedacht werd is in het Catalaans want Pinineus is Catalaans voor Pirineos in het Spaans en natuurlijk is Barcelona de hoofdstad van Catalonië. En daar kan de regionale premier van Aragón geen genoegen mee nemen want een naam zonder verwijzing naar Aragón is niet acceptabel.

De premier van Spanje Pedro Sánchez heeft al aangegeven dat de regering het Catalaans-Aragonese project steunt en heeft voorlopig ook de Catalaanse naam goedgekeurd maar daar neemt de autonome regio Aragón dus geen genoegen mee.

Overigens was het zo dat Catalonië zich al in 2020 alleen kandidaat wilde stellen voor de Olympische Winterspelen van 2030. Daarbij werd toen gesproken over het jaar 2030 en als dat niet zou lukken voor de jaren 2034 of 2038. Ook het japanse Sapporo en het Amerikaanse Salt Lake City hebben al aangegeven dat ze zich kandidaat willen stellen.

De eerstvolgende Olympische Winterspelen vinden plaats in 2022 in Peking gevolgd door de Spelen van 2026 in Milaan-Cortina d’Ampezzo in Italië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.